140221 Kerin P1145 14:33:59

Danes vsaj dežuje ne, čeprav je še vedno slabo. Jutranji V naj bi čez opoldne obrnil na JZ. Erzu pravim, da danes morava iti, saj bi sicer spet rinil na Planinsko jezero… Na projekte, saj za resno letenje ne bo nikjer. In se odločiva za J – Pivško ali Primorsko.

Ko se voziva mimo Postojne, je tu še vedno burjica, Kovk pa javlja, da je ravno obrnilo na JZ (2,8/3,7). Vendar naju Kovk ne zanima in zavijeva proti Pivki. Tu dimniki kažejo S. Zaradi obvoza se ustaviva in razgledava na sprehajalnem gričku nad Pivko (bunkerji in partizanski spomenik) in Erzo takoj uoči travnik na nasprotnem gričku: Kerin. Glede na veter je idealen, čeprav izgleda kot nek “šolski teren”.

Preveč mi ni, ampak Erzo kar zavije tja (on ima demokracijo danes v rokah), dokler gre z avtom. Samega ga ne pustim na grič in kmalu sva na vrhu travnika, pod gozdičkom.

Pivsko 001-IMG_2865

Erzov trakec pokaže, da piha (skoraj) idealno. Postavi Erzo

Pivsko 003-IMG_2866

in počaka, da malo močneje pihne

Kerin, spodaj Pivka

in lepo odleti, zavjuga v desno in čez trofazno zapelje na spodnji travnik pred tovarno.

podled nazaj gor, razlike 70 m

 

Erzov let

Erzov let

Jaz postavim v gosto povaljano travo, kjer je tudi precej polomljenih vejic. Kao preverim štrikce in počakam, da vsaj malo pihne, ker je medtem skoraj ponehalo. In ko se trakec dvigne, hitro potegnem, pa padalo sploh noče gor, čeprav forsiram – in vidim večjo vejo med štrikci. Med tekom podrem  in potem obiram 10 min štrikce z edinega trnastega grmička na travniku, kamor je padlo padalo 🙁 .

Erzo medtem pospravi in pešači nazaj gor proti avtu. Jaz pa tudi gor na start. Postavim še enkrat in otrebim vejice s štrikcev in sem moker, da kar teče z mene (puhovka, pa to…). Spet moram čakati, ( Erzo me snema ), da vsaj malo pihne in potegnem in gre lepo gor in se odlepim in zavjugam, pa gre le dol, tako, da zabremzam pred trofazno in pristanem na travniku tik pred droti.

Zoran leti

Zoranov let

Zoranov let

Novnovnov in nekaj sva za danes že naredila.

Erzov komentar leta: KERIN: Rafael, ti imaš kar štart imenovan po hribu. Za časa življenja…. Ker je obvoz po Špetru na Krasu (Pivki), se zaustaviva na gričku z bunkerji in podobnimi betonskimi obeležji. Gledat veter, ki je precej S in mi pade v uč tole. Gremo probat!
Komentarji (1)