140308 Bukova gora P1166 16:58:43

Trojica sicer misli, da smo na koncu letalnega dne, ampak jaz imam v mislih še Bukovo goro, že odleten start tu blizu v smeri Zreč, ki sem si ga že ogledal nekoč.

Hitro smo gori pri kmetiji. Najprej si ogledamo spodnji travnik, pa je prenizko nad drevjem in nobenega pristanka ni videti od tod. Predlagam, da gremo še do zgornjega kmeta in na pobočje nad njim. Tu smo cca 40m višje in lepo vidimo pristanek proti Zrečam. Če ne bo šlo čez, pa pristanem na travniku, kjer smo bili prej.

Raztegnejo mi coto in rešujejo štrikce, ki se zatikajo na sveže meliorirano pobočje, polno koreninic. Potegnem naprej, padalo gre lepo gor (veter piha idealno po pobočju gor) in ob vpitju, da imam šavje v štrikcih, odletim. Vleče mi rahlo v levo, vendar sem bolj skoncentriran na položno pobočje in gmajno pod njim in ali so spodaj kakšni pristanki. Ko zagledam travnik v dolini, sem pomirjen in se usmerim na glavo na levi (Loški grad nad vasjo Loška gora). Tu me celo rahlo dvigne, tako da brez problemov preletim hrib, ki se sedaj strmo spusti v ozko dolino. Ob bogati višini že sanjam, da se bom odpeljal do Zreč, pa me v ozki dolini začne močno ustavljati (SV, dolinc). Ko vidim še daljnovod in prepletene žice naprej proti Zrečam, obrnem nazaj in pristanem na travniku v dolini tik pod vasjo Loška gora (standarden pristanek z Bukove gore ali s Padeškega vrha).

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, so ostali že pri meni in usmerimo se v vaško gostilno na zaključno druženje :-). Novnov !