140310 po Suhi krajini

Ker je vremenskovetrovna situacija še kar enaka, se tudi enake stvari dogajajo…  (z izjemo včerajšnjega dne, ki je bil nestandarden po dogajanju, če že po vetru ne…).

Tako se z majhnim nesporazumom o času srečanja (jaz čakam v službi na klic njegovega odhoda z Vrhnike, on misli, da je ura 14.15 določena 🙂 ) dobiva na že znanem kraju (Rutar).

Erzo v LCja z vso robo in odvijeva proti Turjaku in Velikim Laščam. Tam zavijeva v Dobrepoljsko področje in iščeva (se pravi išče Erzo po Atlasu, jaz pa vozim po komandi), kje je narava usklajena s stanjem na zemljevidih. Nekajkrat se ustaviva in ogledava, kar je dano (predvsem nove kraje in lepo naravo), občasno tudi poklepečeva z domačini, kaj zelo uporabnega (za odleteti) pa ne najdeva. Sploh ne za današnji veter.

Šele proti koncu (ko se že vračava proti dolini Krke) najdeva dva potencialna starta (ali še več), ki pa bodo prišli na vrsto, ko se bo veter obrnil na Z, JZ in bo vreme tako slabo, da ne bo za pričakovati zgodovinskih preletov…

Je pa bil stik s padali (no, pri prelaganju iz avta v avto) in veliko lepih krajev in narave, česar najbrž v tem življenju sicer ne bi videl 🙂 .