140311 Gozd P1167 17:25:10

Najbrž ni treba povedati, kakšen veter piha 🙂 . Je pa krasno sončno po vsej SLO in brez oblakov. Erzo nima prave volje za karkoli, čeprav ga dražim z Dobrovljami v Savinjski, kjer so zadnje dni imeli lepo popoldansko letenje. Razmišljam malo tudi o Zavrhu, pa me Manca odvrne od te namere, glede na polaganje po Borovnici. Dogovorim se z Rakunom, da obvesti, če bo ugodno (meja so sunki 5-6 SZ na Maliču pa najbrž še kaj, da Dobrovlje popoldne niso premočne).

Okoli 14h imam dovolj čakanja (Erzu še vedno ni treba… pa mu ne verjamem povsem 🙂 ) – na Maliču ne pade pod 10 – pa se odpeljem proti Homu nad Soro, ki naj bi bil za S-SV (čeprav talni veter po LJU kotlini kaže V. Vmes se slišiva še z Rakunom, da je res premočno in sploh ne bodo šli gledati na Dobrovlje…

Strma cesta proti Osolniku je izsekana skozi debla. Parkiram na sedelcu in piha z desne (celo JV). Kljub temu vzamem cota komplet in gor na Hom po zgledno očiščeni planinski potki (okoli kaos polomljenega vejevja…). Na vrhu=startu seveda piha z desne zadaj (JV). Nekaj vej je sicer po startu, pa ne bi bilo panike, če bi pihalo prav. Le oni macesen levo spodaj je še malo zrasel, odkar sem bil nazadnje tukaj (pred 2 leti) – ampak zdi se mi, da bi na klousiča šlo – žal ga žled ni potolkel 🙁 .

Nazaj do avta in čez Zbilje na Vodice in pod Gozd na tolažilnega (vmes je veter na Gozdu popustil in se stabiliziral od J-SV-J na J). Malo počakam na prevoz (tečajniki Prevka in tečajniki Sandija lovijo še zadnjo termiko…).

Na startu komaj še kaj piha in postavim Nuptseja, da ga razfecljam in prezračim (od Sekirce zadnjič 🙂 ). Druga runda tečajnikov se nabira, jaz pa potegnem razfecljano padalo in v eni veliki vijugi zapeljem na pristanek, kjer pa zdajle piha SZ.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim, malo poklepetam s Sandijem in Prevkom in gasa k Sandiju po vinjeto in konec.

Erzo pa sporoči, da se ni mogel upreti klicu sosednjih Hribov 🙂 …

Erzov let

Erzov let