140319 Slivnica P1172 15:11:27

Danes napovedano slabše, kot je. S, SV, V smeri naj bi prevladovale čez dan. Na Gorenjskem je res močen S, SZ, v J delu SLO pa manj močno.

Ko se slišiva z Erzom, je najprej ideja Zabočevo ali Zavrh (tudi Luka Slak je navijal v to smer), potem pa predlagam Slivnico, kjer ves dopoldan javlja postaja J, JZ, Z (3/6), kar bi lahko bilo super. Posvet z Emilom je najprej pozitiven, kasneje pa opozori, da pri takem Aladinovem V lahko to pomeni slej ko prej prevlado V nad termiko J,JZ. Vendar sva z Erzom odločena za Slivnico in ob 13.40 se dobiva na Železniški.

Na pumpi v Cerknici naju pričaka tudi Mega, Slak je odpovedal udeležbo, Emilu je prehitro.

Na vrhu nas pričaka mešanje iz vseh smeri. SZ generalno piha čez hrib, občasno V, nič, J, JV in JZ. Postavimo proti JZ … Erzo prestavi na JV… pride Emil, ki se mu zdi, da smo zamudili (ob 12h bi bilo idealno…).

Jaz počakam na tisti kratek nič in potegnem naprej in laufam, laufam, pa čutim, da mi kupolo kar malo porine naprej, pa na stran (sunki SV, SZ), pa še laufam … in speljem od hriba v tobogan navzdol. Makadam na tem toboganu mi vzbudi željo čim prej stran od hriba (rotorji, zlivanje SZ po hribu dol) in kar butnem skozi prvo dviganje ob velikem zgražanju Mega po postaji.  Ko sem že blizu tal, na 850 dobim dviganje in zavrtim in v nekaj obratih že pridobim več kot 400m. Vidim, da je startal Erzo, ki se mu v začetku dogaja podobno kot meni, potem pa začne lepo nabirati. Jaz naenkrat zgubim dviganje, iščem še malo naokoli in pridem do 1300, potem pa se mi udre in se usmerim proti Cerknici in pumpi. Praktično že nad pristankom dobim še rahlo dviganje in vztrajam na +nulci še kakšnih 10 min, potem pa v dokaj močnem SZ pristanem.

Zoranov let

Zoranov let

Blizu starta vidim Mega (?), ki se mi potrdi po postaji, Erzo je izginil. Emil je še na startu. Mega hitro nabira in je vedno manjši (kar je jasno, saj nabira proti 2400 ! 🙂 )… Ker vidim, da bom imel do pristanka ostalih še veliko časa, začnem čistiti svinjarijo iz Rooka, ki jo opažam zadnje čase v celicah. Vmes se javi Ščuka, ki želi info, na katerih višinah so leteči. Poročam o situaciji, kar povzroča Nevidnemu MM prave traume 🙂 …

Mega se vrne iz smeri Javornikov (pravi, da si sam ni upal potegniti čez) in pristane zraven mene. Malo nakladava in prav počasi pospraviva, ko se javi Erzo z Babnega polja…

Erzov let

Erzov let

Do pumpe in z Megovim avtom v tisto smer. Vmes se javi Emil, da je pravkar pristal med Dolenjim Jezerom in pumpo, kar je presenečenje, saj sva bila z Megom prepričana, da na koncu sploh ni startal (in ga v zraku nisva videla).

Emilov nepaženi let

Emilov neopaženi let

Erza nama prijazen policijski par na patrulji dostavi na koncu Loške doline in nazaj čez Bloško Polico in Radlek na vrh po Erzov in Emilov avto.

Še malo druženja v Mercatorju, vsi zadovoljni, da se je današnji dan obrnil bolje, kot smo pričakovali 🙂 …

 

 

Erzo komentar leta: Ura je 13h in ko govori Krim o SV, govori Slivnica o J, JZ. A smo pozni, obrne se, piha dol, ali nula, uspemo se zmetat in še vsi štirje poberemo!