140409 Štanga P1200 14:49:34

Glede na napoved SV je edina logična izbira Zavrh in z Erzom se uskladiva za 15.05 na šodru, ko bo  lahko prišel tudi Mega.

Manca je frej že ob 13h, jaz malo kasneje že odpeljem iz LJU proti Podpeči (Štanga me preganja, 2 ogleda sta že bila, pa še jubilejni 1200ti skok bi to bil. Za tak jubilej bi se pa že spodobilo nekaj posebnega 🙂 ).

Gor proti Rakitni in na kolovoz pod travnik in z robo na vrh. Piha rahlo gor, vse suho (v Podpeči je bila prejle rahla plohica), sonček – idealno. Postavim coto in okretno v tangice in že sem v luftu 🙂 . Bogato nad kritičnim prehodom drevja (bolj brezskrbno kot v Povljah 🙂 ) in nad dolino, kjer pristanem nad najglobljim delom pred Preserjami.

Zoranov 1200.let :-) Štanga

Zoranov 1200.let 🙂 Štanga

Pokličem Manco, ki je pa že na Zavrhu. Potem pa čakam na štop kot budala (100 avtov gre gor na Rakitno, pa tud en ne ustavi…), dokler mi ne ustavi Tomaž z Rakitne, ki je bil pred dolgimi časi “uradni šofer” KLV 🙂 .

Ko šibam z LC proti Borovnici jata že odfrči proti startu. Se pa uskladiva z Luko Slakom, ki me pobere na pumpi in gasa gor.

Ko prideva na start nekaj po 16h, Manca, Erzo, Mega in Koc posedajo in čakajo, da veter malo jenja. Prisedeva še midva. In tako čakamo do večera, pa veter nič ne jenja (sunki 10, pa 11, pa 10, pa 12, pa…). Vmes nakladamo, odigramo partijo SKOR-a, modrujemo, na koncu pa še Erzo poskuša startati (ker je veter kao upadel…), pa mu veter sesuje padalo in potem pospravimo in je konec za danes…