140410 Gozd P1201 16:25:58

Danes nek Z, ki z dnevom prehaja v SZ, z višino vse močnejši. Na Primorskem močno (Ščuka vabi na Poljane – predaleč za mene samega), na Vrhniki nabija (Erzo mogoče na Ano konec dneva), okoli Unca nabija SZ (Mega ne priporoča). Mateja izbere Gozd, ki ves dan kaže pohleven obraz (3-4/4-6,5 JZ).

Na pristanku kaže vreča dolinc (očitno tisti trenutek, ko sva tam 🙂 ). No, ko prideva na start je videti zunaj močan Z-SZ, tu pa od 0-6 sunkovito in malo mešano. Tik pred nama startajo trije: eden skoraj scuri, pa nekje proti pristanku zavrti in nabere visoko nad start (1500 ?) – zelo šejkajoče… Ostala dva sta nekje za gričem.

Nekaj časa čakava, da sploh pihne gor (tudi od zadaj je že…) in potem odletim, Mateja malo za mano. Ko pridem iz poseke nič pričakovanega guncanja z desne, Z po dnu pa polaga (dim in drevesa okoli pristanka). Iz temnega oblaka nad Gozdom začne kapljati z velikimi kapljami. Na pristanku trije poskušajo pristati, pa jih samo razmetava in lifta nad pristankom. Eden potegne ušesa in se malo zniža, ko jih spusti pa je spet 100m više !! Kar zazvoni mi, da je to kakšen piš pred nevihto in sploh ne razmišljam o jadranju, ampak samo, kako čim prej dol. Bolj zunaj zapiska in dviguje (mogoče vleče v črno bazo ?!), zato zavijem nazaj in tu se spuščam. Mateja nekaj nad mano in jo kar opazno šejka. Obrnjen sem naravnost proti Seničnemu, pa se samo šejkajoče spuščam po liftu dol (sem pa tukaj na odprtem, tako da vseeno nimam takšnega rodea, kot so ga pravkar imeli oni trije tik nad pristankom…). Kapljati neha, stopim na tla in v sunku podrem padalo.

Zoranov let

Zoranov let

 

Mateja je še visoko, zdi se mi, da bo še jadrala, pa očitno tudi ona hoče samo še dol (je dobila konkreten klofer za pol padala, ki jo je spodbudil k tej odločitvi).

Ko pospravljava, vreča na pristanki 10x spremeni smer od V->Z->V->Z… Prevc pogumno odpelje tečajnike gor, pa se kmalu vrnejo dol. Sandi pa svoje razpusti kar na pristanku.

Dosti bolj mirno je potem na kavici in štrukljih pri Dežmanu 🙂 .