140429 Slajka P1213 16:17:19

Še kar SV,  dopoldne napoved boljša, opoldne naj bi se začnele nevihte povsod. Mateja ima dopoldne nekaj časa, Manca pa itak, tako, da se zmenimo za Zavrh, čeprav je Manca skeptična (v igri tudi Nevidni MM, ki ima opravke na Vrhniki in kasneje odpove; Erzo ne more tako zgodaj).

Na startu piha idealno, nad Krimom črn oblak in grmenje. Ko gre to mimo brez kaplje, je cca 10 min idealnega (vetra in sončka in bazic – če odmislimo odhajajočo črnino zadaj in prihajajoče gmote bolj daleč spredaj. Čeprav sem pri odločitvi na meji, si želim le malo več časa stabilnosti, da bi postavil. Potem sonce naredi svoje in po štartu začne vedno močneje nabijati (6,4/11,5). Na trenutke se umiri, ampak v splošnem prihaja v sunkih vedno močneje. Pospravimo in na Vrhniko na kavico.

Mateja se poslovi, z Manco do BJja, kjer se dobimo z Erzom (ki se je sprostil 🙂 ). Kam? Robo naložimo k Manci in smer Slajka. Erzo draži najprej Pojeta, pa je ta že pod Starim vrhom (kjer nabija…). Potem uspe shecati Kosmača, da se dobimo v Hotavljah (ostalih kandidatov ni…).

Na startu piha manj, kot včeraj. Zadaj črno. Spredaj bazice na modrini. Starta Kosmač, Erzo, jaz in še Manca, ravno ko pride še Gluhi (se je le pustil spraviti na obrate 🙂 ). Vrtimo okoli starta (dokler je še nekaj sončka), seveda Erzo najvišji (večino časa 🙂 ) in najdlje v luftu.  Potem počasi zmanjka Kosmaču (ki pristane pod startom) in meni (jaz pa na uradnem v Hotavljah).

P1213 Slajka 2014-04-29 16-17-19

Manci ni všeč črnina in oblaki in se kmalu pripelje do mene na pristanek.

Vmes se javi Delux, da prihajata s Špelo (je tudi najprej razmišljal o Zavrhu). Pobereta Manco in gor po avte. Pristane še Gluhi in potem še Erzo.

Erzov let

Erzov let

Na startu se veter obrne in piha konkretno od zadaj, tako, da mora Boris kar čakati, da najde luknjo, da se lahko vrže dol.

Borisov let

Borisov let

 

Erzov komentar leta: potem ko del jate pride z neuspelega obiska Zavrha, kjer so imeli od dežja v bližini in lepega vetra do preveč vetra, pridejo na Vrhniko z vprašanjem Kam? Na Vrhniki se na vse strani ponuja dež. Slajka nam ponudi pol ure sonca, ko je dež v Lučnah in za nami proti Idriji. Zamudimo ene pol ure. Potem se veter popolnoma ustavi.