140521 Kovk P1238 13:34:45

Grimšič prvi priganja zjutraj k odhodu. Mateja si je vzela dopust, Mega lahko kasneje (Manca pa še kasneje…).

Poberem Matejo doma in do Železniške na Vrhniko. Tu naju prevzame Simon. Do Kalc, kjer naložimo Mega in od zadaj na Kovk.

Na štartu, kjer smo edini (ura je šele okoli 11), piha 5/8. Takoj začnemo postavljati, zraven pa malo zavlačujemo s klepetanjem. Manca najavi svoj prihod čez nekaj časa.

Mega gre prvi v luft in nevarno zacuri (javi močan Z), pa potem seveda pobere ob Podrti. Jaz malo vadim zidek in dvigovanje padala, medtem odleti Simon. Mega toplanda elegantno kot ptica, da porihta še naju z Matejo.

Odletim in nevarno zacurim, pa se potem seveda poberem na Podrti 🙂 . Simon nekaj višji, jaz za njim – proti Hublju. Zavrteti je kar tvegano, saj je res močan zanos in si po enem obratu že daleč za grebenom. Na poti nazaj je v zraku Mateja že visoko zgoraj. Poskusim še nekaj nabrati na Podrti (razrukano). Simon čez dolino na Tablo in naprej, jaz nekaj za njim. Najprej se mi zdi, da bom scuril v Vipavo,  pa mi pravočasno zagrabi. Potem se samo peljem bogato nad grebenom, občasno zavrtim in se v bolj ali manj razrukanem, z vedno večjo hitrostjo, peljem proti Nanosu. Nebo se zapira. Na Nanosu skoraj dohitim Simona, ki se odpelje naprej. S 1400 se prek antene odpeljem s 65 in potem začnem počasi zgubljati. Usmerjen sem direktno proti Postojni, Simon bolj desno. Hitrost ne pade pod 55. Pristanem med Hruševjem in Hraščami. Pristanek je šejkajoči lift na mestu dol.

 

Zoranov let

Zoranov let

Simon pa kakšen kilometer naprej.

Simonov let

Simonov let

Ko pospravim, takoj dobim štop do Postojne, kjer s Simonom preživiva naslednje ure do prihoda ostalih.

Mateja in Mega pristala pri Anji, vmes prišla na Kovk in startala Manca, ki ji niso preveč všeč današnji pogoji in se obrne z naskakovanja Nanosa in pristane pri Zemonu.