140609 Vremščica P1258 16:40:47

Kljub krasnemu dnevu imamo dopoldan vsi neka dela in ne moremo že zgodaj na teren (pa še globoke filozofske misli o potrebi letenja in tapravih ciljih se porajajo … 🙂 ).

Ob 13.15 LC končno na Železniški (+30 st). V obeta Grmado in v Planini pobereva še Mega in prek Strmce na Grmado, kjer vročina puhti za znort, piha pa v 5 min iz 6 smeri :-). Namesto V je v globalu nek SZ.

Samo odpeljemo se dol in kar od zadaj naprej na Vremščico. Ugotavljamo SZ tudi tu. Lepe bazice, ampak mi čakamo debele pol ure Nevidnega MM, da se pojavi od čisto bližen (Mega ugotavlja, koliko bi ga šele čakali, če ne bi bil tako čisto bližen…).

Na zgornjem startu piha idealno (čeprav močno). Postavimo in v luft Ščuka, Erzo, jaz in Mega. Proti vetru čisto počasi naprej, občasno občutek, da me bo kar na zemljo spustilo, občasno pa močna dviganja. Malo drajsam, malo vrtim in najdem tudi eno lepo dviganje, ki ga žal prehitro izgubim (uporabi ga pa Erzo in malo kasneje še Mega 🙂 ). Potem pa zacurim in se komaj zvlečem preko proge, tu pa dobim nekaj rešilnega dviganja, tako da po 20 min pristanem na letališču.

Zoranov let

Zoranov let

Mega malo za mano toplanda in se ponudi, da pride z LCjem pome, za še enkrat gor. Jaz se raje odločim za ne. Ko pride do mene na letališče, tu pristane še Ervin (ki sem mu od Mistyja dostavil testnega novega Tritona in ga je prišel testirat skupaj z Gorazdom). Erzo, Ščuka in Gorazd še kar vrtijo okoli starta.  Erzu dava z Megom še pol ure in odleti proti Dolenji vasi,

Erzov let

Erzov let

kjer ga pobereva in gasa v center SLO. Po postaji smo slišali, da je Uki na Zavrhu.

Ukijev let

Ukijev let

Ukijev komentar leta: Redko doživiš tako mirno jadranje kot je bilo danes tu.Dušan, hvala a družbo in pivo!

Na Vrhniki pa razlaz: jaz v LJU v gledališče, Erzo pa na Ulovko 🙂

Erzov filozofski let

Erzov filozofski let

(tolk o filozofiji, pa da ni treba vsak dan letet, pa malo pavze, pa samo en resen cilj-Madžarska, ostalo pa preskočit, pa… ).