140711 Slivnica P1281 14:04:45

Vreme danes boljše kot včeraj, generalno naj bi pihal ne premočen SZ. Ščuka in Gorazd vabita na Lijak, z Erzom pa sva si enotna, da greva raje na projekte.

Ko pridem na Vrhniko, sprememba plana: na Slivnico, ker piha J in Erzo pravi, da bo. Emil naju že čaka na pumpi in vskoči v enoprostorca.

Na startu delno pokrito z modrimi luknjami in piha 0 (no, postaja se občasno zavrti in smer pokaže od J…). Po travniku na vrhu se sem in tja sprehajajo bitja obeh spolov, z dolgimi rokavicami, vsi oblečeni do vratu, s čudnimi palicami v rokah, govoreč angleško, italijansko, slovensko,… Ker imamo še čas, jih pobaramo, kaj počnejo in izvemo, da je to mednarodni projekt, v okviru katerega študirajo populacijo modrasov na Slivnici (med našo pripravo najdejo še četrtega danes) !! Sprašujejo, če nas padalce ni še nobeden pičil, ko smo toliko tukaj !?

Emil postavi, ko začne rahlo pihati in odleti, malo zapelje sem in tja in scuri…

Emilov let

Emilov let

 

Jaz malo počakam. Erzo pravi, da je treba počakati na sonček, ki bo sigurno posvetil. Ko res malo posije, potegnem, zapeljem na desno pod kočo in uspem narediti nekaj obratov (mi malo popiska na polovičkah obrata), potem se mi vdre in … scurim pri toplih gredah.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, Erzo javi, da je na 2200 (!?!) – je počakal na več sončka. Emil po mene s pumpe in gor po Erzov avto. Na startu sedaj piha dol. Erzo javi, da je scuril za Žerovnico…

Erzov let s sončkom

Erzov let s sončkom