140712 Lijak P1284 13:40:35

Zjutraj SMSja Erzo, če je kaj zanimivega. Njemu ni preveč. Samsa je zmenjen s Tomom za Kovk ali Lijak. Mateja ne gre, pa nas ostale Ljubljančane uskladi za Lijak (Luka, Pohl in Jugo, ki sta povabila na 2 prosti mesti).

Z Viča ob 10.15. Od Kovka zabasano proti Čavnu, ki je v bazi. Pod Lijakom še skoraj nobenega. Malo čakamo na prevoz in pride Samo od Anje z Idrijci (Reven, Mlakar,…). Vskočimo in gor na start.

Na startu že množica tujcev. Piha lepo, po ravnini se kuhajo baze. Postavimo in takoj v luft.

Najprej lepo naberemo, Idrijci ven nad dolino, Luka za njimi malo kasneje. Jaz še vrtim in nabiram pa nad 900 ne pridem, zato ponavljam in iščem. Vidim, da je Luka precej izgubil in se vrača nazaj ves nizek. Ko odpeljem na V rob, požre tudi mene pod rob in potem se začne borba za obstanek pod grebenom. Iščem sem in tja, pa nad greben komaj še naberem. Vidim, da je Luka vedno niže, gre bolj proti pristanku in se še tu malo bori, potem scuri na pristanek v močnem Z od Gorice.

Ko se sam odpeljem ven od pobočja proti modelarski, tu najdem kar nekaj dviganja. Večkrat naberem, pa spet padem ven, vendar nad start ne pridem več. Ko javi tudi Pohl, da je pristal

Edov 1.let

Edov 1.let

in ker vidim, da je tudi Jugo pristajal,

Jugov 1.let

Jugov 1.let

imam dovolj in se odpeljem na pristanek, saj predvidevam, da smo za danes fertik.

Zoranov let

Zoranov let

Tudi Mlakar je scuril (?!), Reven je uspel mimo Čavna, pa ni prišel do Anje. Ko pospravimo, bi Edo in Jugo šla še enkrat, midva z Lukom pa ne, ker se vse bolj zapira (za odleteti očitno ne bo, za drajsati pa nama ni še enkrat).

Sedeva k Igyju in nakladamo, misleč, da bosta Edo in Jugo kmalu dol. Pa tisti, ki sedaj startujejo pod temnimi oblaki, kar jadrajo nad grebenom. Z Z se tudi zabliska, proti Ajdovščini je dež, ampak tile pa še kar drajsajo tu gori in jih počasi kar začne zaugati. Pristane Samsa

Andrejev let

Andrejev let

Tom je potegnil proti Braniku,

Tomov let

Tomov let

malo poklepetamo, potem pa Andrej odpelje Mlakarja in še 2 Idrijca do Anje z vmesnim pobiranjem Toma.

Potem pristane še Erzo, ki je priletel z Brestovice skupaj s Ščukom, ki je šel dol pri avtocesti, ker mu tukaj ni bilo všeč to temno okolje 🙂 .

Erzov dolet z Brestovice

Erzov dolet z Brestovice

Erza in Ščuko odpelje Istok po avte. Ko postane že zelo temno in nevihtno, začnejo vsi vleči ušesa in pospešeno pristajati. Končno pristaneta tudi Jugo in Edo.

edov 2.let

Edov 2.let

Do Anje odpeljemo rukzak Mlakarju in se še malo nahranimo. Erzo sporoči, da bodo na Brestovici še enkrat leteli…