140719 Ambrož zg.poseka P1294 17:56:38

Odločimo se za Ambroža. Uki se javi samo za šoferja in nas vseh 6 zapelje do starta, kjer je že Mega z LCjem.

Na startu malo čakamo, postavimo in odletimo: Luka, Mirko, Manca in jaz. Čez nekaj časa se za nami odpelje tudi Mateja (ki ji ni bilo preveč).

Takoj vsi lepo naberemo (eden več, drugi manj…) nad startom in za njim nad Jezerci in Kržiščem. Nekaj časa vrtim in nabiram; ko naberem do 2000, se odpeljem v smeri Možjance (direkt na Javorovega si ne upam, se mi zdi, da je preveč dolinca). Pod mano je Manca, ki močno zgublja in se hitro obrne nazaj na Ambroža. Ko sem že nad grebenom, se obrnem tudi jaz, saj me preveč požira. Nazaj in nad Lukenjskim grabnom spet naberem do cca 1800. Zdaj se pripelje mimo Igor Mlinar in še eden, tako, kot sem hotel jaz: vzdolž grebena na Možjanco. Vsi kar tonemo. Tik pred vasjo odvijeta čez na Potoško, jaz za njima. Pridem malo za njima na pobočje. Onadva drajsata neko nulo, jaz zgubljam. Odpeljem naprej pod Jakoba, pa nič ne zagrabi, tako da se predam in počasi pristanem pri jezercu v Preddvoru.

Zoranov let

Zoranov let

Onadva malo nabereta, potegneta pod Kozlek, potem pa scurita tudi onadva. Igor pristane ob meni. Ko pospravljava, opazujeva na eni strani Luka, ki je uspešno obrnil Potoško in se vrača prek Zaplate

Lukov drugi

Lukov drugi

in na drugi strani Manco in Roka Žagarja, kako po malem nabirata ob Potoški in potem nadaljujeta pod Zaplato  in Kališčem. Manca lepo nabere na Storžiču. Ko prideta Mega in Mateja po naju z Igorjem v Preddvor, Manca javi, da je pristala pod Gozdom.

Še po njo in nazaj pod Jenkovo lipo na zaključno druženje 🙂 .