140821 Koreno P1327 14:11:09

Uki se za Koreno ne pusti sprovocirati, javi pa se Edo Pohl, ki je za stvar. Na Vrhniki se dobiva in do Horjula.

Pri športni dvorani, na pristanku, piha konkreten SV !!! Čeprav skoraj nima smisla (razen, če greva še pogledati Koreno S…) tu pustiva LCja in z Edovim avtom gor do cerkvice.

Greva čez el.pastirje na ogled do križa, kjer piha čisti V.  Droti spodaj (telefonski, trofazni je že nižje…) malo motijo razpoloženje, ampak mene bolj moti veter z leve, ob katerem je pa Edo čisto optimističen. Tako vzameva moj optimizem zaradi drotov in njegov za veter in greva po robo. Postaviva proti V (ob križu je itak čisto položno).

Ko potegnem prvič, cote ne spravim gor (veter je kar močan), v drugo sem bolj energičen. S coto lepo nad sabo me vleče v desno (ravno prav 🙂 ) proti robu in ko se travnik prelomi, lepo speljem v zrak. Droti bogato pod mano. Naravnost proti Športni me veter zaustavlja in močno zgubljam in do tja levo mimo Brezovca ne bom prišel. Obrnem po grapi desno od njega in tu gre bistveno hitreje in me enkrat na začetku celo nekaj dvigne. Nad penzionističnim domom kar drži in poskušam spet ob Brezovcu levo. Veter je močan, mogoče bi celo speljal, ampak brez gasa in s to višino me ne mika nad strehe Horjula, zato odvijem desno s 50 km/h in pristanem na travniku zraven vrtca.

Zoranov let

Zoranov let

Ko začnem pospravljati, Edo javi, da je s ful gasom pririnil do avta.

 

Edov let

Edov let

Edov komentar leta: Na pristanku je pihal skoraj SV 🙁
Na srečo je na štartu pihalo nekaj bolj vzhodnega da sva lahko štartala … Štart tik pod antenami .
Komentarji (3)
  • 1.Uroš Novak : Ravno pred nekaj tedni je bil pogovor ,če je možno odletet od tu zaradi elektro žic-torej je. [21.08.2014 19:04]
  • 2.Zoran Gaborovič : nič novega, je že Delux odletu… [21.08.2014 19:31]
  • 3.Andrej Erznožnik : dobr da je že Delux odletu, odletu je že Šterovc (1992?), ki ga še poznate ne, pa še kdo [22.08.2014 08:38]
  • 4.Zoran Gaborovič : Mogoče pa takrat še niso imeli trofazne pa telefona na Korenu, a 🙂 ? [22.08.2014 09:49]

 

Hitro je pri meni in gor po njegov avto.

 

Ko pripeljem v LJU, pokliče Erzo (ki se je ravno pripeljal z morja…), kakšna je situacija. Poročam o dogajanju. Očitno pa ga je poročilo sprovociralo, da se z Jožetom Iskro odpravita pod večer tudi onadva na Koreno – no, na Slevico, najbrž jima je na Korenu bilo preveč V 🙂 .

Erzova Slevica

Erzova Slevica

Jožetova Slevica

Jožetova Slevica