140827 Kovk P1335 17:01:02

Slak že čaka, z Erzom se naloživa k njemu in gasagasa do Logatca po Mega v službo. Potem pa Mega gasa od zadaj na Kovk na start (jaz prvič v novi limuzini 🙂 ).

Na cilju smo nekaj pred 16h in še lepo piha gor, ampak ugaša. Hitro postavimo in v zrak: Slak, Erzo, jaz in Mega. Baze temne in goste v glavnem od roba nazaj na 1000, spredaj bolj redke. Slak in Erzo hitro pobereta (večina se dogaja zunaj pred grebenom) in se odpeljeta proti Čavnu. Pri prvem poskusu prehoda od Hublja Slak skoraj scuri (Erzo ga že odpisuje 🙂 ), pa se vrne in ekspresno nabere in gresta čez.

Jaz se ves čas držim Mega kot klop, pobiranja so mi lepa in mirna, pazim, da ne grem preveč gor v bazo. Na Hublju v dveh poskusih nabereva in se odpeljeva direkt čez Lokavec pred Čaven. Tu sva že pod 600, a se poskušava obdržati na Bratini. Ko sva že zelo nizka nad drevesi, najprej odstopim jaz in se odpeljem proti Lokavcu, malo za mano pa še Mega. Še nad Lokavcem malo drži in se boriva kar nekaj časa, dokler ne pristaneva za Ajdovskim letališčem.

Zoranov let

Zoranov let

Mega prvi dobi štop do Ajdovščine, kjer se potem oba zatakneva. V najinem štopanju in čakanju se po zraku vrneta z Lijaka Erzo in Slak. Erzo scuri na šolski teren

Erzov let

Erzov let

– ali pa namenoma pristane, da lahko naredi še en start (? 🙂 ).

Erzov drugi danes

Erzov drugi danes

Slak pa priklopi Kovk in toplanda in tako reši logistiko.

Slakov let

Slakov let

Ko nas pobere, še odpeljemo Božiča od Anje na Kovk po avto in v Logatec…

 

Erzov komentar leta: nepričakovano smo bili še pozno na štartu postreženi z obilnim letenjem – baza na Lijaku samo 1000 (še dobr, da si se zapelu v Čavn, je reku Slak, sam da se ne bi