140827 Prelesje P1334 12:26:05

Zjutraj bo še slabo, potem izboljšanje. Zato se prek Horjula v grdo oblačnem in nizkomegličastem dopoldnevu odpeljem na oglede domače naloge (Erzo & Kastner 22.8.14) na lokaciji Lučne (Lučine). Zapeljem se še malo naprej proti Prelesju in si ogledam prvega od Avgust 22 startov.

Parkiram pri kapelici in se ulije ploha, da me skoraj splakne s travnika. Naslednje pol ure se v plohi še malo vozim in iz avta pogledujem proti Špiku-Lučne (2nd of Aug 22). Predno pridem do Sivke (3th of Aug 22) ploho ugasnejo in posije sonce in se odpeljem nazaj proti Prelesju. Parkiram doli pri kapelici na križišču in pešaka po pobočju travnika gor (3-fazno ob vznožju ignoriram 🙂 ).

Na vrhu postavim coto v mokroto. Piha strogo z desne – Z. Potegnem, malo popravljam in sem v luftu in levo čez 3-fazno in sem v sončno puhteči mokroti pri avtu.

Zoranov let

Zoranov let

Andrej Erznožnik : SI RATAL KOT pOJE LETA 2011, KO JE HODIL ZA MANO (JAZ PA ZA NJIM). nAJD KAJ SVOJGA! [27.08.2014 13:24]
 

Pospravim. Ravno tisto minutko v zraku sem imel klic (Erzo), ki se sedaj ne odzove. Odpeljem skozi Lučne na Dolge Njive in gor do peskokopa za lokacijo II. Ker je cota mokra, vzamem Nuptseja in pešaka gor na Špik. Vmes se z Erzom končno uskladiva za ob 15h na Železniški za Kovk.

Na vrhu pašnika postavim tik pred gozdno mejo in šele potem razmišljam, da piha od zadaj, direkt skozi drevesa (JZ), z redkimi prekinitvami, ko pihne z desne čez sedelce (V). Idealen tukaj bi bil SV, ki pa ga ni.

Trikrat poskusim energično naprej in trikrat se mi pri potegu nekaj zatakne in sesuje padalo. Ko postavljam nazaj, preverjam, na kaj bi se padalo ali vrvice zataknile, pa ne najdem nič. V četrtem poskusu potegnem še malo bolj energično (in se manj opazno zatakne 🙂 ), polaufam in mi malo niže sesuje padalo še četrtič. Ko ga nabiram, vidim, da sta vsaj skrajni dve desni celici čisto raztrgani 🙁 (od katerega poskusa ?).

poskusi

poskusi

 

Ker je tudi ura že pozna, samo pospravim in dol v avto in na Vrhniko.