140828 Zavrh P1336 17:55:55

Štus navsezgodaj z SMS povabi, da se mu pridružimo ob 16h na Zavrhu, ker bo…

Sam grem pred rednim letenjem še malo na oglede domače naloge, saj je danes (močan) SV in bi Špik-Lučne moral biti. Pa je res močan, tako močan, da zgoraj vse šumi in polaga smreke in je spodaj pri peskokopu vse zrotirano. Tu mi danes ni treba niti poskušati. Podaljšam na Sivko in tu je podobno, smer vetra pa je prava.

Vmes se že slišiva z Ukijem za Zavrh, čim prej. Erzo sicer da pobudo tudi za Gorenjsko, pa ni preveč sigurna. Tudi Boris je zraven in prva ekipa se dobi ob 12.30 h na šodru. Pri Škorpijonu v LCja še Uki in gor.

Na startu piha neenakomerno od skoraj nič no 6/9. Soglasno zaležemo, le Uki malo suši padalo in se pripravlja bolj ali manj resno. Druga ekipa (Manca, Mega in Luka Slak) pridejo čez kakšno uro, ravno ko se Uki le odloči in odleti.

Najprej potone v globino, potem se na levi pobere in nabere nad start. Mega začne postavljati takoj po prihodu, Slak pa tudi. Mega odleti elegantno in precej dinamično z liftom gor. Slak malo za njim podobno. Potem se pripravljam že jaz, Manca preučuje splošno situacijo, Erzo in Boris pa zalegata naprej.

Štartam v trenutku vetrove nepozornosti, pa se hitro spet zbere in tudi mene lepo liftne nad start. Naslednje tri ure je sama poezija. Proti Javorču in nazaj, sprva nabiranje predvsem okoli starta, kjer bolj gunca (Delux), medtem ko je proti Javorču bolj umirjeno. Prej ko v uri se pridruži tudi Manca, potem pa še Boris in Erzo. Drugi del leta vozimo (Uki, Mega, jaz) nad borovniško dolino, kjer tudi najdemo lepa dviganja. Enkrat vmes Erzo javi, da je odpeljal v Bevke in tam pristal.

Erzov let

Erzov let

Komentar leta: Potem ko sem 2 uri ležal na štartu, sem se le spravil v zrak, ampak ne z običajnim ciljem (čimvišje, čimveč naštrikat), pač pa z misijo Iskro spravit danes v luft, kar sem lahko dosegel edino na način, da sem ga šel iskat po zračni poti domov, s pretvezo naj me zapelje do Vrhnike do avta!
Komentarji (1)
  • 1.Jože Iskra : po pravici, ki jo je dandanes na žalost bolj malo, mi ni bolo težko. celo z radostjo v srcu, sem ga peljal do vrhnike, potem pa še malo naprej. na štartu pa piha malo gor malo dol. pa vseeno poštartava. in potem tako eno samo veselje. le eno pivo je bilo preveč ob našem razdruženju. vsem hvala za dobro voljo in cigarete. pa še kdaj! [28.08.2014 21:55]

 

 

Manca toplanda in odpelje LCja dol. Boris po nabiranju km potegne v Podlipsko in podaljša čez 30 km.

Borisov let

Borisov let

Še Štusej in Pohl in še nekaj drugih se pridružijo v zraku. Slak enkrat vmes pristane (najbrž iz nujnih razlogov 🙂  ), gre spet v luft in še kako uro drajsa.

Slakov let

Slakov let

Erzo nam je fouš, ker še nismo šli dol, ali scurili in gre še enkrat z Iskro (ki ga je zbezal v Bevkah) na start. Pohl pristane pri pumpi.

Edov let

Edov let

Po 3 urah pristanem, ker mi zmanjka časa.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, pristane ata Štusej, nekaj za njim pa še Štus junior 🙂 .

Štusov let

Štusov let

Uki pa še kar v luftu.

Ukijev let

Ukijev let

Erzo odpelje še drugo rundo.

Erzov drugi

Erzov drugi

Jožetov let

Jožetov let

 

Pa še nekaj slikic z današnje uživancije (avtor Aleš Čebašek)

 

Vesel kot radio – za dve postaji 🙂 .