140908 Kovk P1348 17:46:51

Ker pa je dan ob 14h še vedno ves lep in doli na Vipavskem piha sam J (Kovk J 4,5/6,8), se odločim za Kovk (sigurno bo banda letela sanjsko in se bom grizel, če ne grem…).

Micika me odpelje po najkrajši in najhitrejši cesti dol v globino Idrije, gor na Godovič in čez Črni vrh na Col in na start. Vmes se slišiva s Pohlom, ki je scuril pod Lijakom in gre še enkrat gor.

Na startu nobenega. Piha lepo gor J 4,4/6,4. Začnem postavljati … in se mimo pripelje Manca 🙂 , malo za njo pa še Mirko, Uki in Mega. Postavim in v zrak.

Manca toplanda, Mega nekaj za njo in  zagotovi, da bo poskrbel za LCja. Mirko pristane pri Anji.

Nabiram in se za Ukijem odpeljem do Hublja, tu obrnem, Uki pa gre naprej proti Predmeji in … scuri.

Ukijev Lijak

Ukijev Lijak

Erzo pristane nekaj za njim pri Ajdovščini.

Erzov Lijak

Erzov Lijak

Še enkrat to zgodbo ponovim, ko pa sem naslednjič nazaj nad startom, naberem nekaj nad 1200 in se odpeljem za Manco (ponovno v luftu) čez dolino. Okoli Plazu nabirava. Jaz sem prišel nekaj višji, naberem skoraj čez rob in grem naprej okoli vogala do Gradiške ture, pa spet zgubljam in nazaj in ponovim vajo. Manca medtem odstopi in se zapelje pristati čez AC na standardni travnik.

Jaz pa še kar drgnem in naberem rahlo čez rob in do table in naprej in se potem borim še kar nekaj časa v skalah ob pobočju, dokler ne odstopim in se zapeljem v Podnanos.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, sta Manca in Mega že pri meni.

Mi proti LJU, ostali šli pa še na Kovk…

Ukijev Kovk

Ukijev Kovk

Erzov Kovk

Erzov Kovk