140906 Stara Oselica P1345 14:11:31

Nadaljevanje na Žirovskem. Ob 10.30 pri BJ naložim Erza in njegove komplete padal, pri odcepu na Ulovko pa še Mirka.

Do Gorenje vasi in gor na Gorenje Brdo na že ogledani projekt. Veter SV in piha čisto z leve. Cincamo kako in kaj (midva z Mirkom zmajujeva), na koncu Erzo, že skoraj po odhodu, raztegne A klaso – in se ulije in reinfuzo v LCja. Potem dol v dolino in zvemo, da sta Poje in Reven ravnokar pristala v Trebiji v nalivu, po ponovitvi Stare Oselice skozi meglo.

Do njih v bife v Trebijo. Še Bogataj je tu, Jožef namaka padalo pod žlebom. Modrujemo toliko časa, da naliv neha in se baze rahlo dvignejo. In sedaj so vsi pogoji, da gremo še enkrat gor: mi danes prvič, Bogataj, Poje in Reven (šofer) že drugič.

Zapeljemo se z LCjem prav na mokroto travnatega starta (meni tudi že znan od včeraj), ki je sedaj tik pod bazo. Franci nam pomaga vsem po vrsti. Jožef svojega mokrega D2 razvleče in dokaj nihajoče (občasno prbije z desne…) odleti skozi škrbino v drevju. Erzo kmalu za njim, potem pa še Bogataj. Mirko potegne pred mano in pristane na dnu travnika, ker ni bil prepričan, da se bo izšlo.

Potegnem jaz in lovim mokro padalo v močnem vetru in potem speljem. Mirko pa gor še enkrat na start. Let je zelo dinamičen (guncanje in ustavljanje in jo-jo) z večkratnimi dilemami, ali pridem čez trenutne gozdnate kuclje, ali ne. In na koncu prilezem do Erza, ki kar vrti in jadra nad pristajalnim travnikom. Pristanem v precej zrotiranem,

Zoranov let

Zoranov let

Erzo kakšno minutko za mano.

Erzov let

Erzov let

Erzov komentar leta: sem spodaj jadral in vrtil, ko je bila zastava na Hotavljah (sem jo videl) pokonci. To letenje se je zgodilo po močni plohi, kako je bilo VSE mokro pa ne bi…
Komentarji (1)

 

Mirko pristane nekaj višje v dolini.

Mirkov let

Mirkov let

Ko se poberemo, gremo še v Podgoro pogledat Pojetovo ponovitev najinega starta izpred dveh dni.

Dovolj imamo za danes…