140914 Češnjice pri Zagradcu P1358 11:34:26

Že včeraj se z Erzom dogovoriva za projekte, saj vreme ne bo ne vem kaj.

In res je danes še slabše, kot napovedano. SZ naj bi pihal in to je za Dolenjsko redka prilika (tako Erzo 🙂 ).

Zjutraj se priključi še Kastner in okoli 9.30 se na Rudniku naložita v LCja. Najprej je cilj na Gorjancih, pa nas radarska slika ustavi že pri Višnji gori. Predlagam, da gremo vsaj na Polževo in Erzo viteško privoli (on start že ima in se javi za šoferja 🙂 …).

Na griču piha skoraj nič, vendar narobe, vse pa se cedi od nočnega dežja. Z Domnom postaviva v to mokroto in po dveh poskusih dviga sta moja cota in njegov Nuptse za ožet (tudi po laufanju do konca travnika, se nobeden ne odlepi od tal…).

Nadaljujemo do Valične vasi, kjer naj bi bil že odleten JanKo-v start. Po malo bluzenja ga najdemo, vendar danes to ne bo naš. Po cesti nazaj in na položnem travniku pred vasjo najdemo tolažilno področje. Malo še pametujemo, potem pa pamet izklopimo in postavimo kar na robu vaške asfaltne ceste s štriki čez cesto.

Ko ima Erzo prvi postavljeno, mu mimo vozeči avto zapelje direkt čez štrike. Takoj za tem odlaufa in spelje in pristane pod vinogradi nad glavno cesto ob Krki.

Erzov let

Erzov let

Moja cota se je medtem malo odcedila po cesti. Zalaufam in kr laufam in še laufam – in sem v zraku. Čez grmovje, vikend in do glavne ceste, kjer pristanem pred droti (samo telefonski).

Zoranov let

Zoranov let

Kastner je na tleh ob meni nekaj minut kasneje.

Kastnerjev let

Kastnerjev let

Z Erzom mu pospraviva padalo, on pa pešaka gor in pripelje LCja dol. In je prvi za danes narejen in je svet lepši 🙂 .