140915 Kovk P1361 17:52:58

Ker Rook še ni preverjeno sestavljen, poskušam zjutraj pridobiti Sandija za kontrolo, pa nič uspeha (lahko v nekaj dneh…).

Erzo je za resno letenje (Slivnica, Kovk), Mega in Manca tudi. Določena je Slivnica.

Uro pred zborom jate pri pumpi pod Slivnico z Megom narediva prav tam še enkrat check Rooka in prestaviva vrvice stabile z A2 (napačno) na B gurtne (ref.Jošt Napret). Potem pa Manca telefonsko ugotovi, da na Slivnici ne bo nič (SZ) in da naj določimo novi cilj. Novi izbor je Kovk (JZ).

Midva z Megom iz Cerknice nazaj prek zalitega Planinskega polja do Hrušice in selitev k Manci (in Erzu). Gasa na Kovk prav na start.

Smo edini v sivini nizkih oblakov in pihajočem SZ (na Vremščici dežuje, Nanos zabasan,…). Še enkrat preverjamo in dvigujemo Rooka in modrujemo. Medtem pride Cross Country Čehinja (s spremljevalcem na berglah). Potem gre Erzo v luft in ga precej goni sem in tja in po 10 min toplanda (ni preveč spodbudno)…

Erzov let

Erzov let

Čehinja v luft, malo za njo še Damijan Pregelj (zelo atraktivno) s svojim P-lightom – oba sta bolj ali manj odplaknjena proti dolini in tam se kar malo matrata, da prideta na tla.

Mi modrujemo dalje. Pride še skupina Nizozemcev, ki se zanašajo na našo oceno “lokalcev” (čakamo sonce) in čakajo z nami. Po dveh urah se sonce res prikaže in Nizozemci se odpravijo v luft, mi pa za njimi (ker se spet bliža črnina od zadaj).

Rook je kot nov in po začetni napetosti sproščeno odpeljem prek Podrte gore (naberem do 1100 do meglic) do Hublja in zelo nizko nazaj. Potem še peglam pod grebenom pri Podrti in ko začne kapljati, se po slabi uri odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Malo za mano pristaneta Slak (med letenjem prišel na start) in Erzo.

Erzov let

Erzov let

Mega ni odletel in je danes, razen serviserja Rooka, še šofer 🙂 . Manco pripelje izza Vipave.

Potem pa gor odpeljemo Slaka in se še zaključno družimo v bifeju na Colu …