140926 Koprivnik nad Hobovšami P1373 10:37:02

Danes napovedan lep dan z jutranjimi meglami in SZ čez SLO. Lusja si je za danes vzela dopust in se že včeraj prijavila. In ne samo to: za lepo popoldansko letenje je pripravljena zjutraj sodelovati na projektih kot zemeljska podpora 🙂 . Neprecenljivo.

Ob 9h jo poberem pri odcepu v Podlipsko in -> Žiri, kjer se srečamo s Pojetom (plan je, nadaljevati, kjer sva včeraj končala 🙂 ). Ker pa piha SZ, je takoj sprememba plana: Koprivnik nad Hobovšami (kar malo mi je hudo, ker bi si želel, da greva gor skupaj z Erzom, glede na to, da sva bila teden nazaj tam gori na (brezuspešnih) ogledih 🙂 . Jožef start že ima in bo zato šel na bližnji sosednji grič: Mrzli vrh – Koprivnik (ki ga pa še nima) in ki sva ga midva z Erzom zadnjič uspešno odletela 🙂 .

V zgodnje dopoldansko sonce se zapeljemo na sam vrh k anteni. Postavimo Rooka v jutranjo roso. Malo mencam za natančno smer pristanka (ker se v ozko grapo doli ne vidi ama baš ništa), potegnem in sem v zraku čez kmetijo in na sredo doline. Lusja odpelje Jožefa na njegov start, jaz pa malo zavijugam in pristanem na travniku v Hobovšah pri Stari Oselici.

Zoranov let

Zoranov let

Samo naberem in do ceste, kjer počakam Lusjo. Čez nekaj minut je z nama še Jožef s svojim avtom s pristanka pred Žirmi.

Jožefov let

Jožefov let