141015 Pavšel P1395 13:30:35

Popoldne imam civilne obveznosti, zato je treba čim prej na teren. Povsod naj bi bilo kilavo, ampak na Gorenjskem je zjutraj v resnici šajba (z obveznim močnim Z…). Vseeno sem pozen iz LJU. Najprej se mislim samo potolažiti s skokcem z Gozda, pa me bazice, ki obilno nastajajo in kar visijo nekje na sredini med dolino in vrhovi, odvrnejo od tega. Grem raje malo pogledati za Storžič, kjer je še vse jasno.

Skozi Tržič in gor na Lom in še malo naprej. Ogledam si pristanek. Najprej razmišljam o Ženiklovcu, pa je spodaj vseeno čutiti nekaj vetra (torej bo zgoraj kar močno ?), zato se raje odločim za nižji Pavšel.

Po cesti gor, pri rampi “ubacim” € in po nekaj ovinkih sem nad planino nad Pavšlom. Veter je idealno ugoden, zato takoj vzamem Rooka in tangice in malo dol na pobočje, saj se od Loma že približujejo meglice.

Hitro postavim in potegnem in se v mirnem odpeljem nad Lomsko dolino. Niže kot sem, bolj je čutiti veter, ki vleče gor po dolini in me ustavlja. Pristanem na travniku za Slaparsko vasjo, kot sem planiral.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in k drugi hiši (v prvi ni nobenega avta), kjer nafehtam prevoz za gor. Med vožnjo zvem za vse lokalne zdrahe v zvezi z rampo, ki jo moja šoferka odpre z daljincem. Na poti dol me rampa še enkrat ustavi in zahteva še 1 €, da me spust v civilizacijo…