141018 Col Rodella E P1399 13:38:12

Danes pa Dolomiti 🙂 .

Ob 6h poberem Matejo in Luka in do Unca, kjer že čakata Mega in Jasna. Ob 10.30 nas Mega že varno pripelje  po italijanski strani v Canazei/Campitello, kjer čakamo in iščemo Guida okoli gondole (kombi ekipa + Gaberškovi dopolnilni člani so že izstopili na Passo Sella).

Končno naložimo robo (Mateja in Luka imata padali že pri Guidu) in gasa gor. Navijam za desni start pod stolpi Sella, pa odvijemo na levo do parkinga pred zapornici … in mučen polurni pešak na Col Rodella (gondola je nehala voziti zadnji teden v septembru, v vikendu našega obiska…) s težko opremo (Jasna in Mega seveda kar laufata naprej 🙂 ).

Naši se počasi pripravljajo. Padalcev “skoraj nič” v primeri z zadnjič. Piha iz JZ smeri, tako da smo priča kar nekaj atraktivnim startom na E startu. Ker tudi za sedežnico piha gor, v miru postavim. Končno začnejo eni nabirati in večina naših v luft.

Potegnem naprej v šibkem vetru in se samo odpeljem (0 dviganja 🙁 ) za robom okoli hriba na J pobočje, kjer začnem drajsati skupaj z Rakunom (kasneje poimenovani “Rakunov raz” ). Rakunu  po dolgem času uspe pridrajsati nad travni rob, meni ne, tako da se, počasi zgubljajoč višino, odpeljem na veliki senčni pristanek, kjer se vse cedi od nočno-jutranje mokrote.

Zoranov let

Zoranov let

Na sončku sušim padalo. Tudi večina naših je že na tleh. Tudi Erzo.

Erzov let

Erzov let

Mateja in Luka pa zgoraj taktično čakata na boljše pogoje in jih tudi dočakata (vsaj za drajsanje ob hribčku 🙂 ).

Matejin let

Matejin let

Lukov let

Lukov let