141029 Buzet Zavoj P1414 14:51:06

Danes pa je Erzo tisti, ki začne zgodaj priganjati za “pravo” letenje. Najprej je v igri še Poje in Lisca, potem Ščuka zmeša štrene z Medicami, na koncu se odpeljeva sama ob 11.30 z Vrhnike v Buzet.

Na Razdrtem pobereva še Istoka in malo pred Buzetom se javi še Boris, kakšni so kaj plani…

Nad startom bazice (za razliko od naše Vipavske, kjer še nabija burja ob inverziji) in nekaj tujcev. Hitro postavimo v Z, ki občasno kar močno potegne po startu gor.

Erzo že visoko nabere, ko startava še Istok in nekaj za njim še jaz (ob čakanju, da se veter malo pomiri). Začetki v zraku precej živahni, da naberem na levi nad greben. Počasi dobivam in se odpeljem daleč proti Raspadalici, potem pa nazaj. Nekajkrat se mi zdi, da bom scuril pod greben, pa vedno najdem dviganje. Občasno vrtiva z Istokom. Pod velikim temnim oblakom naberem do današnjega max 1150, potem pa se odpeljem ven, nad dolino, saj gre še kar gor in se pojača šejkanje (a sem že v burji ?), v to črnino (in rodeo) pa mi ni. Ko sem zunaj nad dolino je spet sonček in jaz spet nižji. Še enkrat nazaj h grebenu, kjer dobim v kotlu nad Perci še eno lepo dviganje. Erzo javi, da je pristal v Roču.

Erzov let

Erzov let

Jaz pa nazaj ob grebenu in potem ven (lepo drži na višini) vse do starega Buzeta na griču, ki si ga prvič ogledam od zgoraj. Obrnem in malo nazaj, do primernih travnikov zraven glavne ceste, nekaj pod uradnim pristankom (uradni pristanek je precej zanemarjen in nepokošen…).

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravim, začnem štopati.  Istok poskuša toplandati, pa je premočno. Ko končno dobim štop, po postaji javim Istoku, ki se potem odpelje v dolino.

Istokov let

Istokov let

Na startu policaji delajo (skupaj z Aire Sashom) zapisnik o pravkaršnji nesreči, ko si je eden od tujcev pri toplandanju polomil obe nogi (so ga že odpeljali z rešilcem).

V dolini počakam, da Istok pospravi, medtem pa tudi Erzo pride s svojimi rešitelji (iz Roča) v bife blizu rondoja, kjer se nam na koncu pridruži še Rabič…