141030 Čaven P1415 14:55:06

Burja. Čaven ali Lijak. Ob 11h Vrhnika: Lusja, Manca, Slak, Faaca. Manca odšiba s Slakom in mano proti Vipavi, Lusja pobere še Mega na Uncu.

Na pumpi pred Vipavo cela množica policajev (?), mi pa se koordiniramo: Čaven, Lijak ? Izbere se Lijak. Pri Vipavi opazim na Čavnu padalca. Ko smo mimo Ajdovščine, si mi trije premislimo in ven z AC in nazaj proti Lokavcu. Prihaja še Erzo s Kocom. Obrne še Lusjin avto, ko ugotovi inverzijo.

Na startu piha SV skoraj nič, občasni sunki. Postavimo. Odletim prvi in po začetnem liftanju začnem curiti. Ostali so v luftu kmalu za mano. Še Erzo in Koc postavljata, ko se jaz uspem rešiti že izpod spodnjega platoja.

Močna in ozka dviganja, zanešeno sem in tja (JZ in burja zgoraj). Vrtimo nad štartom in kočo, preveč visoko si ne upam (gledam Mega zgoraj…), ker se mi zdi, da bo više še bolj živahno (?) . Enkrat že peljem proti Kuclju, pa precej zgubim, nazaj, še enkrat naberem, potem pa za Lusjo. Občasno nabereva, nad ali pred grebenom. Okoli Sekreta precej zunaj. Mimo Zmajarske zgubim, pa spet navijem in naprej do Lijaka, kjer večina curi in pristaja. Malo nabiram na V robu, malo nad startom in vidim, da je Lusja šla nad Daniela in da lepo nabira. Še sam se odpeljem tja, ravno ko se ona odpelje nazaj na Lijak. Nabiram na Z pobočju, vendar tako visoko kot ona ne morem. Odpeljem se nazaj, pa samo curim, tako da scurim do uradnega pristanka.

Zoranov let

Zoranov let

Medtem, ko pospravljam, pristaneta še Lusja in Faaca.

Faacov let

Faacov let

Mega se je odpeljal nazaj in toplandal na Čavnu (! 🙂 ), prav tako tudi Koc, Erzo pa se je odpeljal do Ajdovščine.

Erzov let

Erzov let

Slak je pristal (po vmesnem postanku na Čavnu enkrat prej…) malo pred Anjo, Manca v Lokavcu. Mega pride po nas pod Lijak kar od zadaj, zgoraj po grebenu, medtem Koc pomaga rešiti Mančin avto. Na koncu se vsi zberemo pri Anji na kratko zaključno druženje.