141031 Čaven P1416 15:17:00

Danes se prva Mateja pozanima, če se že kaj dogaja.  Potem se oglasi Erzo, kam da gremo (on namreč ne gre 🙂 ). Nato pa začne priganjati Slak za čim prej… In se skoordinira jata…

Mateja in Luka pobereta Slaka, po mene in okoli 10.30 smo iz LJU. Iz Borovnice Manca in Uki, na AC Logatec naložita še Borisa, na Unc po Mega in gasa dol na Vipavsko. Nekje pred Ajdovščino smo skupaj in do Lokavca. Naročenega imamo Vidmarja, za katerega pa se izkaže, da nima dovolj časa za vse naše kombinacije 🙂 ( na Kovku 10/14 burje, torej kaj bo,… če bo…).

Tako odšibamo gor kar s svojima avtoma in na start. Tu piha malo, skoraj nič (glede na Kovk), malo bolj z leve kot včeraj (kadar pihne), včasih tudi od zadaj. Modrujemo, se sončimo in čakamo na boljše čase. Vsake toliko se Luka in Mateja trdno odločita, da gresta čez 5 min naprej na Lijak.

Končno postavi Delux in po nekaj neuspelih dvigih (danes on testira Tritona, ki ga jaz sicer že od včeraj vozim od Ščuke nazaj Duletu 🙂 ) elegantno spelje proti SV in takoj desno okoli roba, Lijaku naproti.

Potem ima postavljeno Mega na istem mestu, nekajkrat neuspešno poskusi, ko začne veter za trenutke obračati celo z JV. Ostali začnemo razgrinjati po travniku dol, Mega pa se kuha in čaka na pihljaj iz SV. Končno ga dobi in neprepričljivo spelje v SV.

Jaz pa počakam na pihljaj z JV, ki pa ga skoraj ni več, tako da potegnem ob nekem trenutku, ko je pač najbolj temu podobno – in se lepo odpeljem nad spodnji plato. Malo za mano potegne še Luka na SV.

Najprej sem že nizko nad platojem, potem pa me zadrži in zavijem v desno in začne celo rahlo dvigati na prednjem robu. In se samo odpeljem ob pobočje in naprej. Majhni balončki me guncajo  gor in dol, vendar ob pobočju kar lepo drži in tudi dviguje, tako da se pripeljem okoli Kuclja le malo pod robom. Naprej enako in pridobim toliko, da se speljem čez Sekret nad kučico in pridem v višini Zmajarske. Prvič zavrtim pri vojašnici, nekaj naberem, potem pa še enkrat v močno zanešenem močnem dviganju na V robu na Lijaku (tu se srečava z Borisom, ki že pelje nazaj proti Čavnu). Naberem in se odpeljem do Danijela, spet naberem in do Škabrijela. Tu spet naberem in nazaj do Danijela, kjer se pa matram kar nekaj časa, pa ne naberem več dovolj, da bi priklopil Lijak. Nad stenami Lijaškega kotla še malo drajsam in vrtim, potem pa se odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Nekaj za mano pristane Luka. Boris se nekaj za Sekretom obrne in tudi pride pristati na Lijak.

Deluxov let

Deluxov let

Mega pa pririne nazaj ob Čavnu in pristane pod Lokavcem.

Medtem zvemo, da so Mateja, Manca, Uki in Slak še vedno na Čavnu, saj je veter samo še SV in so zadostne pogoje za start zamudili 🙁 .

Jugoslav (po organizaciji Pohla) nas tri odpelje izpod Lijaka v Ajdovščino, kjer dočakamo najprej Matejo in (vmes v Lokavcu pobranega) Mega, kar nekaj časa kasneje pa Uki pripelje še Manco in Slaka (ki sta do mraka še nekaj telovadila s padali gori na startu).

Zaključno druženje ob pijači in pici, potem pa razlaz.