141114 Goljak P1424 13:36:23

Danes bo najlepši dan v tednu. Sicer je napovedana burja in na Kovku zjutraj 11/15,8 SV, ampak Kraševci prisegajo na Goljak in Erzo nas v to smer organizira že zgodaj.

10.30 Vrhnika. Erzo, Domen, Slak v LCja in na Uncu še Mega. Še na Šembijah piha občutna burja…

V Ilirski se pridružijo Nevidni, Gorazd, Gregor Primc. Dočakamo kombi in gor. Pešaka še po zadnji strmini in gori piha res JZ 🙂 in sije sonček. Postavimo in v zrak. Najprej Erzo in Ščuka z novima strojema – Tritonoma. Za prvo polico vrtita in malo nabirata. Pa še ostali za njima.

Držim se roba, na desno, občasno zavrtim in naberem. Pridem največ nekaj nad 1200. Ker se je nebo precej zaprlo, se kmalu usmerim proti Kozleku z željo, da bi prišel čim bliže avtu v Ilirski. Mimo Kozleka uspešno pride le Slak, ki pride do Ilirske (kjer že piha močna burja). Prvi že pristane na (suhem) travniku pri Jablanici. Nekaj za njim je na tleh Domen.

Domnov let

Domnov let

Vozim sicer višje kot onadva okoli Kozleka, pa vseeno vztrajno curim. Sicer bi lahko pririnil do Mlake, pa so tisti travniki ena sama mlaka, tako da raje odvijem nazaj in se s 50 na uro po dolini odpeljem do njiju.

Zoranov let

Zoranov let

Še Luka Vovk (prišel kasneje na start) pristane pri nas, Mega in ostali rinejo naprej dokler gre.

Erzov let

Erzov let

Ko pospravimo, do ceste in kmalu je pri nas Slak z LCjem. Zberemo se v Ilirski in poslovimo s Kraševci.

Mi pa naprej. Ker je še zgodaj, se odločimo za Nanos na burjo. Še v Razdrtem vidimo krasen sonček na vrhu (in v vsej Vipavski dolini), ko pa pridemo na vrh, smo v bazi. Robo sicer odnesemo proti startu, pa se, v gosti megli, hitro obrnemo in dol.

Sonce že zahaja (tako da se izognemo obisku Vrabč, s čimer provocira Erzo 🙂 ) in ko pridemo v Razdrto, je Nanos spet v jasnini 🙁 ….