141115 Rožar P1426 16:45:50

Pokličem Faaca, ki pove, da je z Borisom in Manco že na Vremščici. On je ravnokar pristal (po 5 min curjenja),

Faacov let

Faacov let

Boris pa pristaja po 10 min (v resnici je Boris jadral malo dlje 🙂 ).

Borisov let

Borisov let

Se že vozim proti Vrhniki. Mega ima sedaj čas in je za akcijo. Pokličem še Kastnerja, če se pridruži za Vremščico, pa se je ravnokar lotil nečesa drugega in odpove. Na Erza tudi pomislim ne, saj je gotovo še nekje na vodi…

Na Uncu poberem Mega in naprej. Medtem Vremščičarji odsvetujejo to lokacijo, saj je baje obrnilo na V (?!) in Manca pospravlja in prihaja z avtom dol. Še na Razdrtem piha močan JZ (mala vetrnica), na Čebulovici SV (?!!), pri Senožečah pa res čisti V (velika vetrnica in klobase). Manca, Boris in Faaca čakajo pri Senožečah. Malo modrujemo kako in kam, pa se odločim(o) za poskus na Ospu.

Na Ospu piha praktično v hrbet, tako da samo odpeljemo.

Pa se spomnim na Rožar, kjer bi moral biti tak veter idealen. In res pri cerkvici piha lepo iz smeri Rižane, res pa, da občasno v kar močnejših sunkih. Šavje pod ravnim platojem je že višje od metra. Najprej samo modrujemo (in moram priznati, da tudi pomislim ne, da bi postavil). Pa začne Delux ugotavljati, da bi po njegovem šlo in da on zares gre!

Postavi, lepo dvigne in z baletno eleganco odpelje Queena do roba, kjer ga samo odlepi v luft. Malo jadra sem in tja in se potem usmeri na majhen travnat pristanek ob Rižani.

Borisov let

Borisov let

Seveda me to prepriča in postavim (ob pomoči vseh prisotnih 🙂 ) še sam. Ob prvem samozavestnem hrbtnem potegu me dvigne v luft in butne na tla nekaj metrov nazaj. Potem pa se začne učenje hrbtnega starta (kot iz nule 🙁 ) in groundhandlanje, ki se vsakič konča z sfedlanim padalom v travi (na srečo ne pridem do šavja…). Mega, Faaca in Manca potrpežjivo postavljajo Rooka in mi pomagajo z nasveti… Vmes zagrabi želja po startu še Vanjo (Faaca), ki uspe odleteti (menda) v tretjem poskusu.

Faacov let

Faacov let

Faacov komentar leta: Malo prostora za vzleteti, prav tako malo za pristat.
Komentarji (4)
  • 1.Uroš Novak : Če si pristal v potoku ,ti čist verjamem! [15.11.2014 20:14]
  • 2.Faaca V. : Nisem. Brezhibno na rob njive.
    Do roba potoka sm odnesu – najbl suho in travnato. [15.11.2014 21:47]
  • 3.Tom Pavlič : Kar se tiče pristanka je zelo odvisno od stanja njive; kakšen krat imaš en sam cel velik travnik. Vzletišče pa se mi ni zdel majhen.. Morda se je zarasel.. Ker ko piha se mi zdi idealen.. [16.11.2014 07:46]
  • 4.Faaca V. : Tako nekako. Ravni vrhnji del je OK, če pa ne piha dovolj, da te dvigne z mesta, se prebijaš skozi meter visko rastje.
    Travnik je trenutno ozimna pšenica. [16.11.2014 08:16]
 

Jaz končno v 33 poskusu dovolj stabiliziram padalo, da potem odlebdim skozi šavje in sem v luftu. Že v  mraku atraktivno pristanem na lepi travnati krpici, ki pa je v resnici blatna in mokra.

Zoranov let

Zoranov let

Komentarji:
1.Branko Čehovin : Zoran, škoda da me nisi poklical, sem bil na Sv. Kviriku in je bil jugo idealen za jadranje.
Vi ste se pa matrali v dolini Rižane, kjer ni pihalo nič.
Škoda, drugič me pokliči, ker sem vsak vikend v Gračišu- Popetrah in ti lahko vedno točno povem kaj piha za to področje vse do Zavoja na HR.
Lp Branko [15.11.2014 20:23]
2.Andrej Erznožnik : Branko, ne sekiraj se, Zoran ni obvestil niti mene, gre pa se tu za nekaj drugega – za nove štarte. Kikiriki je precenjen – znucan, Rožar še ne… [15.11.2014 22:00]

 

 

Boris mi pomaga pospraviti padalo in do ceste, kjer počakamo Mega in Manco.

Grenkoba neštetih neuspelih poskusov je zasenčila sladkobo novega starta…