141115 Gabrski hrib pri Jančah P1425 12:52:39

Zjutraj si najprej SMSjava z Erzom, ki sporoči, da je za danes izbral kayak. Potem SMSja Pohl, da bi čim prej nekam šel, ker mora biti že ob 15h nazaj v LJU. Takoj zagrabim, čeprav je vreme sluzasto in še vse v meglah. Napovedan je močnejši JZ (predvsem na Primorskem), tako da se zmeniva spet za okolico Kamnika, kjer sva pred kratkim tavala.

Dobiva se pred Kamnikom, kjer sva že zelo pesimistična: ceste mokre, iz nizkih meglic rosi. Špica in Vover ste le slutnja v megli. Najprej greva za Kalcit, kjer je za Planinskim orlom start neviden – skrit v gosti megli.

Zapeljeva se še do Bistričice, pa ne vidiva do travnikov nad gozdom (Okroglo), ker so že vsi v megli. Kamorkoli naprej nima smisla, zato se odpeljeva nazaj proti LJU. Med potjo telefonarim, kje je kdo in kam bi šel (Mega, Mateja, Kastner, Faaca, Poje,…), pa ni nič konkretnega.

V LJU pa se svetlika in baze so višje. Edu že počasi zmanjkuje časa, torej nekaj blizu. Spomnim se na Janče in kar podaljšava v dolino Besnice.

Na kratko se ustaviva na startu na Gabrskem hribu pod Gabrjem. Trava mokra, da se cedi, vetra pa skoraj nič – sprejemljivo.

Zapeljem še gor na Janče (potencialna možnost), pa me pogledi na 300kV daljnovod pod pobočjem odvrnejo od nadaljnjih misli.

Nazaj na ovinek in po ponovnem ogledu prineseva robo in postaviva v mokroto ravnice na platojčku nad cesto. Še vedno ne piha skoraj nič (kje je tisti močan JZ ?), občasno rahlo gor.

Potegnem prvi, ko se mi zdi, da je vsaj malo pihnilo gor in Rooka lepo dvignem in stabiliziram, potem pa odlaufan naprej. Premalo brzine imam, zato z nogami podrajsam (čeprav jih imam čisto dvignjene) po odbojni ograji, zato zaniham in podrajsam z ritjo po mokrem blatu travnega roba … in speljem (čeprav se že vidim, da bom zaplužil po blatnem pobočju dol…). Naprej je brez problemov. Po maslu se odpeljem nad glavno dolino in kar drži, tako da moram še zbijati, preden pristanem na močvirnatem travniku ob Besnici.

Zoranov let

Zoranov let

Med pospravljanjem blata in mokrote tudi Edo pristane zraven mene.

Pohlov let

Pohlov let

Sedaj prizna, da je start res tricky (kar se mu prej zgoraj ni zdelo… 🙂 ) in da je preletel ograjo zelo na klousiča. Z njegovim avtom gor po LCja. Na poti v LJU pa se posloviva.