141117 Jelenka P1429 16:12:01

Franček zapelje gor proti Koncu in en griček prej zavije na levo. Jelenka. Raven travnat platojček z odsekanim robom (šavje).

Postaviva z Erzom ob Frančekovi pomoči (on tega ne bo letel).

Potegne Erzo naprej, lepo dvigne in stopi čez rob.

Potegnem še jaz, lepo dvignem in NE stopim čez rob. Kravate sicer nimam, zato pa imam ene štrikce zavite okoli zapestja. Podrem. Unuk mi raztegne. Potegnem še drugič, lepo dvignem in stopim čez rob. Lepo drži (sploh v primerjavi s kravatno prvo rundo 🙂 ) in se zapeljem mimo Konca naprej proti Rimskim. Pa se mi zdi, da sem vseeno prenizek do uradnega (kjer se mi zdi, da spet vidim Erza zlagati padalo), tako da zavijem nazaj in pristanem pri kozolcu kot prej.

Zoranov let

Zoranov let

Ko zložim, pride Franček z Erzom v avtu, ki je v resnici pristal malo niže  ob cesti.

Erzov let

Erzov let

Ker se počasi že mrači, Franček hitro zapelje še na eno potencialno lokacijo. Časa ni več dosti, zato Erzo pograbi opremo in začne takoj postavljati v delnem šavju pod vikendom, nad katerim smo parkirali. Franček misli, da bo desno boljša lokacija in me pošlje tja. Sam gre na ogled tretje lokacije. Ko pridem tja na lep travnik, ugotovim, da so počez kandelabri z drotom.

Grem nazaj in pomagam Erzu. Meni tu ni treba niti poskušati. Franček še kliče, da je tam za robom super plac, ampak Erzo je že v zadnji fazi. Štrikci se sicer zatikajo v suhe travniške rože, levo je neko grmovje, desno hruška, ampak Erzo potegne. Padalo skoči lepo ven iz šavja in tudi lepo ga stabilizira nad sebe, ko pa stopi naprej, je padalo preširoko in ko hoče speljati, se Mantra4 zatakne za veje gole hruške za cca 1m  in ga ne spusti naprej.

Naslednjo uro snemamo padalo (lastnik zgoraj prinese dolgo lojtro in škarje in ob dovoljenju spodnjega lastnika naredimo obsežno predčasno obrezovanje hruške). Odščipnjene veje potem že v popolni temi trebiva iz štrikcev, medtem, ko Franček z lastnikom nazdravlja s pirom svojemu današnjemu rojstnemu dnevu 🙂 .

Končno Erzo zbaše padalo v rukzak, še en pirček za slovo od gospodarja, potem pa še na zaključno kavico v bife pri bazenu v Rimskih.

In v temi večera za Savo do LJU…