141117 Konc P1428 15:02:58

JZ SLO v močnejšem JZ in sluzu in meglah in oblakih in…. SZ od Trojan pa sonček. Kratek posvet z Erzom (skoz ga moram nekaj prepričevat, da se bo dalo nekje letet, pa to 🙂 ), pa sva zmenjena za okolico Frančekove domačije: Rimske toplice – Jelenka, Konc, Plazovje, pa še kaj…

Z Erzovim avtobusom iz LJU okoli 13h in sva končno okoli 14.30h (počasna vožnja 🙂 , ustavljanje na vsaki pumpi :-)… ) za Rimskimi čez Savinjo skupaj s Frančekom.

Do travnika pri kozolcu (pristanek od Jelenke). Franček k nama in gor pod anteno na Konc. Čeprav je na Maliču 8,5 JZ, tu piha malo, občasno do 3m. Postavimo na platoju pri anteni. Seveda Erzo starta prvi (“skoraj” prva klasa) nizko nad položnim travnikom.

Jaz v prvo Rooka lepo dvignem hrbtno v veter, potem pa bočno skakljam v desno po pobočju proti grapi (da ne bi drajsal po položnem travniku spredaj) in imam po 5 korakih padalo na tleh  (veter z leve). Kar tam še enkrat dvignem v veter in sem v luftu (tokrat s kravato na levi 🙁 , ki jo takrat še ne vidim) . Potem pa zelo nizko nad drevesi. Ves čas me vleče v levo. Bremzam desno, da držim smer, pa gre vse zelo počasi in nizko in dol. Končno ugotovim, da imam kravato. Rešim jo šele po zadnji gozdnati terasi, tik nad pristankom pri Frančekovem avtu.

Zoranov let

Zoranov let

Franček je tudi izbral desno varianto odleta s starta in pristane nekaj minut za mano.

Frančekov let

Frančekov let

Ko pospraviva, greva še po Erza (seveda) na uradni pristanek v Rimske.

Erzov let

Erzov let