141122 Čaven P1433 13:18:34

Ob 10h zbor na Železniški. Luka z Matejo in Slakom samo nadaljuje na Unc po Mega in naprej. Z Mirkom sva pri Erzu, Štus pa naloži Kastnerja in Aleša in vsi do Lokavca. Na Kovku še zmerna burja.

Že včeraj dogovorjeni kombi (Jože Vidmar) je kmalu tu. Kolikor se da, se nas zloži v kombi, še kakšno dodatno padalo in gor. Medtem Štus z Alešem počaka še Manco in Ukija in gasa za nami. Samotov kombi se napolni z Žirovci in Idrci in Kraševci in viškom opreme in na koncu pripelje na Čaven še naslednjih 11 ljudi (tudi Frančeka Unuka s tremi Štajerci). Pride še nekaj neodvisnih, pa opazovalci in tudi Delux z božično Špelo :-).

Nekaj časa modrujemo in čakamo na boljši veter (šibek J), ki ga ni. Mi, ki smo bili na startu prvi, smo že postavili padala: Slak delno, jaz v pripravljenosti, Erzo pride iz ozadja in prvi odleti. Potem odleti Kastner, in takoj za njima jaz.

Samo desno ob pobočje in nizko nad platojem za rob. Erzo je že daleč spredaj, Kastner ker nekaj nižji od mene. Tesno ob pobočju mi kar drži in celo občasno dvigne. Domen zgublja, jaz pa kar na isti višini okoli robov pod Kucljem in Čavnom in sem kmalu na Skretu, kjer Erzo nabira. Poskušam zavrteti, pa nič ne naberem, tako da kar nadaljujem naprej in sem na Zmajarski kakšnih 50m pod njo. Kar nadaljujem z občasnim dviganjem in na Lijaku sem tik pod startom, ki je poln padal. V zraku nobenega (tukaj je Triple 777 Day), ko pa pripeljem mimo, prvi potegnejo in startajo. Namesto, da bi kar šel proti Danijelu, poskušam nekaj nabrati, pa v bistvu zgubljam. Vidim, da je Domnu uspelo pririniti do uradnega pristanka 🙂 .

Domnov let

Domnov let

Nekaj časa se še matram, potem pa odpeljem na pristanek tudi sam.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, vidim Erza, ki je tudi na višini roba, se bori in še dolgo vztraja, potegne še proti Danijelu in na koncu tudi on pristane pri Anji.

Erzov let

Erzov let

Mega, ki je tudi pripeljal za nami, pa je vmes nekajkrat nabral, tako da celo toplanda na Lijaku.

Erzo se že mudi domov pakirati za Avstralijo, zato kmalu organizira prevoz (prepriča 100tko, da naju s svojim “dirkalnikom”oddirka dejansko 100 na uro skozi lokalne vasi – na Lokavec).

Vmes smo oddrveli mimo Štusa

Štusov let

Štusov let

in Mateje…

Na parkingu je zbrana že večina: Uki, Mirko, Luka,

Lukov let

Lukov let

Aleš. Špela je že šla iskat Deluxa,

Deluxov let

Deluxov let

Slaka

Slakov let

Slakov let

(in preostale) na Lijak; Luka po Matejo, Uki pa z Alešem gor po Štusov avto.

Erzo in Mirko se odpeljeta, mi pa se po zboru odpeljemo še v picerijo v Vipavi na zaključno druženje.