141123 Kovk P1436 14:44:36

Pri Anji čaka ostali del jate (Mateja, Luka, Slak, Mega, Uki, Koc, Lusja) in Samo s kombijem, da se naloživa še midva in gor na Kovk.

Na štartu množica tekmovalcev, spremljevalcev padalcev, nepadalcev, otrok, vozičkov, mater z otroci, otroci s fotri, manjši in večji kužki, kakšen zmaj z zmajarjem,… Nakladamo, čakamo, krožimo med znanimi. Luka (Kremžar) potegne na plano šivalni pribor in izkoristi čakalno dobo za gospodinjska opravila: namerava prišiti pritrdilni trak na nosilec telefona. To mu resda uspe, dokaj lično, žal pa je trak narobe obrnjen 🙂 . Tudi Boris se nam enkrat vmes pridruži… Tekmovalci v glavnem odletijo, potem pa začnejo startovati tudi navadni ljudje.

Odleti Mega,… pa Lusja, pa Slak, pa … Zadnja od naših sva midva z Matejo.

Takoj na desno ob grebenu in na Podrti začnem nabirati. Kaj dosti nad greben ne pridem, vidim pa množice (tekmovalci), ki vozijo daleč spodaj ob pobočju . Pobiranja so majhna in ostra in v bistvu sploh ni treba kaj dosti zavrteti, saj te dovoljkrat butne gor, da lahko vzdržuješ višino (pod grebenom). Na Kuclju obrnem, saj so vsi naprej proti Predmeji daleč spodaj. Že sem grede, sploh pa sedaj nazaj, je vožnja bolj slalom med drugimi piloti, ki ne upoštevajo kaj dosti prednostnih pravil. Po radiu slišim, da je Domen pristal pri Ajdovščini.

Domnov let

Domnov let

Ko sem nazaj na Podrti, še naberem do roba, potem pa še malo naprej proti startu in imam dovolj in se odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Mega je pristal malo pred menoj, Luka

Lukov let

Lukov let

in Mateja pospravljata, tu je tudi Lusja. Še k Anji na druženje, kamor pridejo tudi Kastner, Slak, Uki in Koc.

Delux toplanda

Deluxov let

Deluxov let

in ga ne vidimo več 🙂 .

Le Štus je pristal/ostal

Štusov let

Štusov let

v Vipavi, kjer ga poberem po razlazu. In tu je filmček današnjega dogajanja na Kovku.

 

Samsa pa je enkrat v teku dneva odspeedglajdal z Nanosa

 

 

Samsov let

Samsov let

Res fajn letalni dan 🙂 !!