141128 Sabotin P1444 15:52:11

 

Danes je pa res povsod ena sama megla in sluz. Skoraj se že predam, pa pokliče nekaj pred 12h Boris, če bi kam šel 🙂 . Ker nimam predloga, sam predlaga Sabotin. Takoj sem za in Boris že preveri z Istokom vremensko situacijo. Trenutno doli sicer dežuje, ampak mogoče potem ne bo :-).

13.30 Mitnica. Skozi Gorico pod Sabotinom do parkinga ob pristanku, kjer naju že čaka Istok. Z LCjem daleč naokoli po SLO varianti gor. Na predzadnjem ovinku ustavimo (v resnici bi lahko šli še naprej za en ovinek proti koči, ali pa po cestici naprej na italijansko cesto in gor do kasarne).

Pešaka po cesti in počez do kasarne. Za nekaj trenutkov je še sonce malo posvetilo skozi oblake. Postavi Boris svojega starega Tritona, jaz pa med tem v tangice. Razdrapan položen travnik je lepo suh in Boris zalaufa. Triton kar noče gor, potem pa ga po nekaj laufanja le dvigne in spelje. Ker pa je že na koncu čistine, z nogami malo pobrca po šibju in zavriska, ko je čez. Malo zavijuga in se odpelje proti pristajalnem travniku.

Borisov let

Borisov let

Istok mi pomaga postaviti Rooka in sprostiti štrikce iz šavja na startu. Potegnem in ga imam takoj nad sabo, odlepi pa me šele po nekaj laufanja (vendar dosti prej kot Borisa). Brez problema nekaj m nad grmički in proti dolini. Enakomerno curim in se razgledujem po Gorici in Goriških Brdih. Na pristanku veter malo obrača, tako da pristanem točno v nasprotni smeri kot Boris in položim padalo v mokroto travnika zraven njega.

Zoranov let

Zoranov let

Otrebiva male polžke s padal in sva že na cesti, ko pride Istok dol z LCjem. Vesel kot radio :-).

Na poti nazaj oddava še Borisovega Queena Slamiču v testiranje in v dežju nazaj proti LJU.