141230 Lukovec P1481 13:57:28 – in Lijak

SV in više vedno močnejši S čez SLO. Možnosti projektov vidim na treh lokacijah, od katerih ima vsaka svoje prednosti in slabosti 🙂 .

Mateja, ki je bila včeraj z Lukom za skupno akcijo, danes svojo udeležbo odpove zaradi potrošniških interesov 🙂 . Luka je še vedno za (in mora nabrati še cca 15 min leta, da bo izpolnil 80 ur letos 🙂 ). Mega bi mogoče lahko kasneje. Erzo ne more (ali pa mu ni treba 🙂 ).

Čeprav je doli na Primorskem največ vetra, se z Lukom odpeljeva na Vipavsko (Kovk 8/10,5 SV, kar ni tako slabo).

Pri Ajdovščini stopiva ven iz avta. Pri tleh po dolini od Cola pošteno piha, tako da sva s Planino opravila…

Do Branika in gor mimo gradu proti Govcu. Ko se pri kmetiji zasnežena cesta zravna proti Govcu – blokada ceste ! Grozilni napisi (da je to privatno zemljišče brez služnostnih bremen etc…) in za eno prikolico polen razsutih čez cesto. 10m naprej iz druge smeri – od Lukovca sem – enako. Kmet spodaj nama razloži situacijo (baje vikendaša-odvetnika motijo kroske in štirikolesniki, ki ropotajo mimo…)…

Nazaj na glavno cesto, proti Komnu -> proti Štanjelu -> Lukovec… in je šla ena urca lepega dneva… Mene itak zanima Lukovec (ki ga še sploh nimam), Luka bi pa odletel Govc.

Parkirava na koncu vasi. Na oglede čez rahlo zasneženo planotico. Občasno burja popusti. Luka predlaga, naj odletim sam (logistika) tako da grem nazaj po Rooka in spet gor na konec položnih zasneženih travnikov. Luka si ogleduje spodaj na robu, jaz se začnem pripravljati. Pride Luka gor in mi pomaga postaviti. Sunke oceniva na 9 m/s.

Kar nekaj časa čakava, da malce popusti (Kovk sedaj javlja 9/12 pove Luka) in hrbtno potegnem in porinem dol po položnem. Končno le speljem od pobočja. Proti dolini gre komaj kaj naprej, ko pa se usmerim bolj proti Braniku, se zadeva bistveno pospeši 🙂 . V močnem vetru se odpeljem nad “uradni” pristanek z Govca, obrnem nazaj v veter in se spustim po liftu na travnik.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim in do ceste, kamor se ravno pripelje Luka z LCjem. Predlagam, da zdaj njega zapeljem na Govc, pa je bolj za to, da greva na naslednjo lokacijo: Trstelj sever (in tam naprej kombinirava).

Cesta gor čez Trstelj je lepo splužena in suha (sploh v tem mrazu 🙂 ). Na sedlu v desno po gozdni cesti, ki pa je snežni kolovoz. Rineva do konca zvožene špure, ki je ravno na startnem travniku. Ko stopiva ven, piha konkretno z desne poševno od zadaj (gledano dol po pobočju) skoraj nek JV. V takem ne grem, predvsem pa moram skopati LCja iz snega… Rikvercam do primernega mesta, medtem pa se tudi Luka odloči da ne gre.

Nazaj dol v dolino in pod Lijak. Tu ravno pospravljata Valiča po zadovoljivem jadranju. Naloživa Aljaža (?) in gor. Aljaž(?) ima avto na parkingu, midva po snežni špuri dol na start. Piha še lepo gor.

Postavim Mentorja Luku po zasneženem startu. Potegne v mraz zahajajočega sončka in zajadra. Ko pridem dol, ravno pristane.

Lukov let

Lukov let

Dobre pol urce je naletel 🙂 …