150209 Kovk P1512 16:52:45

Zelo močan S čez SLO z višino naraščajoč. Le nizko spodaj preide preko SZ v bolj zmeren Z. Na Krimu tudi 5/13 Z,  Slivnica 6/10 Z, Kovk dopoldne šibek (1,5/3), potem pa naraščajoč.

Nekako sem odločen za Kovk, čeprav razmišljam tudi o Slivnici (Z na Slivnici je v resnici najbrž SZ okoli vogala ?!). Erzo počasi zaključuje bolniško in odpove, Mega najbrž ne bo uspel, Manca šele ob 14h.

Samemu mi ni za na Kovk, pa se odpeljem proti Strmci (bom vsaj H&F). V Lohači parkiram in pripravim Nuptseja, da odgazim gor. Pa kar pošteno šumi naookoli, da se ustavim. Preverim še enkrat postaje: na Kovku naraslo na 8/13 Z, v Postojni 3/10,3 SZ !  Tudi če gazim gor, odletel ne bom v takem…

Pa me odreši dileme Maničin SMS: “2h Vrhnka”. Slak že na Vrhniki. Odpeljem na Unc, kjer me z Manco čez nekaj časa naložita (Mega dokončno ne bo uspel) in gasa v Vipavsko. Ker ne verjamem preveč v kakšen posebno letenje, vzamem Rooka s tangicami.

Kovk je padel s sunki na 9 in Slak se odloči, da gremo iz Vipave direkt gor. Cesta suha do parkinga. Peš po mestoma trdem snegu na start. Takoj začnemo postavljati, medtem pa pride še Lapajne. Med postavljanje pripelje od Otlice (?) Jože Vidmar in poskuša (neuspešno) pristati.

Startamo: jaz, Luka in Manca. Proti Hublju gre brez gasa zelo počasi (mestoma tudi 11), vozim zunaj pred grebenom na cca 1000. Luka me mimogrede prehiti po grebenu na desni in odšiba proti Predmeji. Sam zapeljem le malo naprej od Hublja in potem še bolj počasi rinem nazaj do Hublja, kjer spet pospešim do starta bogato zunaj pred in nad grebenom (vmes srečam Manco in Lapajneta). Pred startom spet obrnem in še enkrat do Hublja že pošteno premražen. Nad Hubljem obrnem, se odpeljem do Podrte, tu naberem do 1000 in se odpeljem naravnost nad dolino in v levo do picerije v Vipavi, kjer zbijem in pristanem.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, Manca javi, da je vsa premražena toplandala in bo rešila avto. Nekaj kasneje pristane zgoraj še Luka,

Slakov let

Slakov let

 

Lukove slike današnjega nepričakovanega dogajanja so tukaj

jaz pa se grejem in ju čakam v piceriji med ogledom zmagoslavnega Tininega smuka…