150210 Planina nad Planino P1513 13:31:12

Danes je sicer podobna napoved kot včeraj (močan S z višino naraščajoč), vendar je za odtenek slabše (bolj pokrito) in na Primorskem nikakor noče začeti obračati na Z (Kovk). Kljub temu se mi zdi najbolje na Primorsko (Krvavec ob 11h 11/21 SZ ! ). Če ne bo Kovk (tako kot včeraj), bo pa Lijak.

Erzo še ni aktiven, Mega je najprej verjel, da se bo sprostil, vendar me dokončno skensla, ko sem že na poti mimo Vrhnike. Najraje bi se spet kar odločil za Strmco, pa še kar piha S v Postojni. Tako se odpeljem v Vipavsko.

V Vipavi sicer nič ne piha, ampak na Kovku pa je še kar 5/7,5 S. Mogoče kakšen projekt, dokler ne obrne. Na drugi strani doline je že večkrat obiskana Planina in Planina nad Planino, ki je še dolžna.

Zaparkiram na koncu dobrega dela kolovoza in peš na vrh. Med levim in desnim travnikom izberem desnega (gledano od zgoraj dol), saj S s Kovka (?) tu piha rahlo direkt gor (Erzo je startal na levem).

Med postavljanjem pihne sapica občasno tudi že z leve (Z) in v dolini že močno nosi dim z leve na desno.

Potegnem in speljem. V zraku me samo spušča, tako, da tudi pomislim ne na Erzov pristanek (saj vmes vidim le trte in drevje), ampak pristanem na vznožju griča na velikem travniku.

Zoranov let

Zoranov let

Pospravim. Na Kovku še vedno S, na Lijak pa se mi ne da podaljšati samemu. Malo upam na Strmco nazaj grede, pa me Mega med potjo nazaj obvesti, da je s smučkami na vrhu Lipovca in piha konkretno od zadaj. Tako za danes zaključim…