150211 Kovk P1514 16:53:40

Šele ob 13h lahko startam iz LJU. Mega me čaka na Uncu, prva ekipa (Manca, Boris, Slak, Edo) pa že na poti na Lijak… v resnici na Kovk 🙂 .

Na Uncu vskočim k Megu in nazaj (!) na Kalce in čez Podkraj na Kovk. Za razliko od predvčerajšnjim je gori toplo in se vse cedi in do starta in po njem tacava pretežno po blatu. Naša prva ekipa (in še kdo) že vsi v luftu.

Postaviva in ob Megovi spodbudi startam v pravem trenutku, tako da le malo zapeljem na desno nad greben in dobim dviganje do skoraj 1300 🙂 . Potem naprej proti Otlici in še malo naprej. Treba je kar delati in potem se da lepo nabrati. Nazaj do starta. Edo javi, da je scuril pod Lokavcem.

Edov let

Edov let

 

Hočem čez na Nanos, pa sem z 900 vseeno prenizek (Mega javi, da je toplandal in rešil avto), scurim pod rob, spet naberem do 1100 na Podrti in se odpeljem čez (brez čisto resnega namena po priklopu, saj je že pozno)… Pridem malo pod Plaz, pa začnem drajsati in čez Plaz pod Tablo, kjer sprva z veliko muko nabiram po metrih, dokler se ne spravim nad greben (ob pobočju in med skalami je mestoma kar močno sunkovito in Z vse močnejši). Potem mimo Table in vse do Šentviške ture, kjer je Z še pojača, jaz pa scurim pod greben. Nazaj z Nanosa se pripelje Delux in glede na situacijo (močan Z in konec dneva), tudi jaz obrnem malo pred Lovsko. Nazaj komaj lezem, malo popravljam z gasom, občasno me spušča kar naravnost dol. Že hočem odviti proti Podnanosu,  potem pa le zrinem tik ob pobočju in skalah in ob Tabli spet naberem (ves čas pod grebenom). Tu sva z Borisom skoraj skupaj in me spodbudi, da le še malo vztrajam in poskusim do Anje. Naberem nič več in se s premajhno višino odpeljem naravnost proti Anji in tako lepo drži (čeprav vozim skoraj naravnost proti vetru) … da zapeljem okoli zvonika in pristanem tik zraven Anje ob stari cesti.

Zoranov let

Zoranov let

Tik pred mano pristane na istem mestu Slak.

Slakov let

Slakov let

Pride Manca, pospravljamo, Delux pa scuri malo V pred cerkvijo.

Borisov let

Borisov let

Zaključno podaljšano druženje pri Anji s prehranjevanjem in težkimi filozofskimi (in humorističnimi) debatami 🙂 .

 

Faaca pa operira po avstrijskih smučiščih.

Faaca na smučanju

Faaca na smučanju