150217 Mlun P1517 14:03:07

Ker je Rabič včeraj napovedal Mlun, je skoraj jasno da gremo danes tja. V kot včeraj, doli močnejši, na Kovku sunki 25m/s SV. Doli pa bo…

Prijavi se še Edo, Mega ne more. Faaca ne more. 11.15 Vrhnika. Edo naju z Erzom (ki je imel nekaj logističnih problemov zaradi inštrumentov, pozabljenih v Megovem avtu in iskanja nadomestnih…) naloži in gasa do Buzeta in pod Mlun. Raztegnemo se v Rabičevo drvarnico (ki je včasih tudi kombi 🙂 ) in na start.

Danes tu piha pravilno gor, vendar v kar močnih sunkih (izmerjeno tudi 11). Jože postavi padalo in vse naštima in pove, da bo med 13h in 13.30 idealno in prižge čik. Ko se približa 13.30, potegne in ga liftne gor v luft in komaj kaj zleze naprej. Erzo je bil doslej malo skeptičen, ampak sedaj je nevarnost, da mu Rabič pobegne prevelika in hitro je tudi on pripravljen in v luft. Jaz sem tik za njim (da ga bom kopiral 🙂 ). Malo za nama še Edo.

Naprej gre komaj kaj (tudi 2km/h) in zavrteti je kar napeto, saj z vetrom gre do 60 (!) proti hribu. Po začetnem uspešnem dvigovanju 200m nad start, gre Erzo bolj ven in začne zgubljati. Ves čas ga kopiram 🙂 , dokler le ni skoraj v pristajalnih manevrih spodaj na travniku.

150217 Erzo

Potem pa se še sam malo matram in drgnem ob pobočju in se poskušam rešiti. Potem ga vendar skopiram … in pristanem nekaj minut za njim 🙂 (danes ne bo šlo do morja).

Zoranov let

Zoranov let

 

Ko pospravljava (Erzo popravi danes potrgan štrik), sva malo v skrbeh za Eda, ki neustrašno drajsa tik ob pobočju okoli starta in celo toplanda (kasneje se izkaže, da ni jadral, ampak na vsak način hotel pristati, ker ni imel pripetega gasa, kar mu v tem vetru nikakor ni odgovarjalo, saj ga ni spustilo kaj dosti naprej)… Starta še enkrat in ponovi zadevo (sedaj ima zapletene komande…). Ponovno pristati na startu mu ne uspe, ampak ga splakne nazaj do kapelice v Velem Mlunu, kjer pristane.

Edov let

Edov let

Edov komentar leta:

Moram malo več delati na pripravi pred štartom. Ko sem pogruntal da nimam pripet gas na eni strani, sem večino časa obletaval štart, da bi pristal in ga pripel. Preveč je bilo veselo v zraku da bi mi to uspelo v vožnji. Po ponovnem štartu sem pa imel eno komando zafeclano. Ko sem pa nekaj zajel, je pa bil prepoložen in sem ga prehitro izgubil ter srečno pristal v turbulenci nad štartom ..

Komentarji (2)

  • 1.Jožef Rabič : Čestitke za toplanding:-)) [17.02.2015 20:10]
  • 2.Andrej Erznožnik : zna bit da tu ni še nihče izvedu toplanding, ali pač? [17.02.2015 20:30]

 

Rabič je bil najvišji, lepo visoko, vendar ga na koncu tudi splakne nepovratno nazaj, tako, da pristane zadaj v Bračani.

Rabičev let

Rabičev let

Zaključno druženje na avtobusni in via Slovenia…