150328 Gemona P1526 16:36:43

Po majhni tolažbi v torek in treh dneh dežja, je danes napovedan krasen dan in močan SV in … gužva na Lijaku (Testival sobota & nedelja) 🙂 .

Edo vabi na svoj hišni start Razazije (raje kasneje, ko bo termika prebila burjo)… Pa kar z dveh koncev pride ideja za Gemono (Erzo, Slak).

In se odpeljemo dol: Manca, Erzo, Mega, Slak, Koc in jaz. Malo orientacije do pristanka (kjer pustimo Slakov avto) in še več gor po ozkih serpentinah – na koncu prav na start. Čudovito sonce brez oblačka in sunkovit veter na startu.

Domačini čakajo na stabilizacijo pogojev, razen enega, ki odleti in ga precej krivi po zraku. Res pa, da hitro pobere v višave (kjer ga še bolj krivi). Malo se razgledujemo, potem pa odletijo Slak, Erzo in Mega.

Po nekaj čakanja na “bolj stabilne razmere” odletimo še Koc in jaz in Manca.

Ker je nad cca 1500 res razmetano, se držim niže in pred pobočjem. Po cca 1,5 ure dinamičnega jadranja pristanem na uradnem pristanku.

Zoranov let

Zoranov let

Mega in Manca sta že tu doli, Slak toplanda in kmalu pripelje avto dol. Malo turizma na prodih Tagliamenta, potem pa Manca in Slak pobereta Koca,

Kocev let

Kocev let

midva z Megom pa Erza, ki je potegnil do Korade…

Erzov let

Erzov let

Edo pa javi, da je super odletel s svojega štarta 🙂 (in nam zbudi kar nekaj zavisti 🙂 )

Edov let

Edov let