150403 Zavrh P1528 15:54:13

Na Gorenjsko ne, ker je tam S, SZ in to močan. Do Vrhnike ugotavljava, kako in kaj in kam. Kovk še vedno 7/11 SV. In odvijeva na Zavrh.

Na startu piha lepo gor (SV). Začneva postavljati. Občasno neha pihati in celo pihne od zadaj (sigurno vleče bazica spredaj ?!) In potegnem v šibkem gor, podrem in v drugo speljem.

Takoj me odpelje z -3 po toboganu dol, levo na slemenu nič, še kar dol… že gledam, ali naj pristanem pri pumpi ali na travnike desno za Borovnico, ko dobim Steber desno od Ukija na Griču… Rešen ! … Vrtim nad start in vidim Manco, ki starta in jo samo odplakne dol v graben. Naberem nad 1200, padem iz stebra in iščem proti grebenu neko dviganje (ki ga ni – še vedno mi ni jasno, da je očitno že konkreten Z, saj je bil steber vendar zanešen malo proti startu ?? – neka konvergenca sredi doline ali kaj ?? – nimam pojma…). Z -2 zgubljam in se odpeljem spet daleč ven proti postaji. Tu mi spet zagrabi in STEBER me z +2 do +4,5 odpelje skoraj do 1800 !! – zanešen daleč nad Planino. Sedaj mi Naviter lepo kaže JZ.

Ker je kar živahno (in ker sem očitno pussy 🙂 ), začnem razmišljati, da ni v redu, da me dviguje tja nazaj nad gmajne (čeprav je višina že kraljevska 🙂 ),… pa da sem že blizu plafona (?),… pa Naviter kaže tam proti LJU rob CTR (?)…

Skratka, namesto da bi se še fural gor (ker še kar gre), se odpeljem v smeri Ane, nad rob gmajn. Udira se mi z -3. Nad Žalostno goro (Kamnik pod Krimom) sem že na 1000, ko le dobim spet steber in navrtim na 1300 (ki pa je sedaj zanešen ven proti Barju na SZ – kot da bi pihal V, JV… Naviter kaže V…). Mi zmanjka, nadaljujem naprej in upam še na Ano, tu pa kot da bi se zaletel v zid in ekspresno dol, tako da v rodeu samo pristanem na letališču (vreča kaže od Ane dol – JV…) .

Zoranov let

Zoranov let

Tole danes pa je bilo nekaj povsem novega 🙂 🙂 .

Manca pove, da jo je z -6 samo splaknilo do podna (in da je na Kovku že obrnilo na JZ 6/12, ko sva startala… na Krimu pa je konkreten V…).

Z Ukijem prideta pome, rešimo LCja, potem pa še druženje pri Ukiju (kava in srebrni napitek 🙂 ).