150410 Gozd P1533 17:05:07

Danes lep dan z napovedanim močnim JZ čez dan. In je res tako. Nevidni & Co. gredo že zgodaj na Lijak odleteti Ridge Rider Klasiko 🙂 . Erzo ne more pred 15h, jaz imam tudi delo, pa me Mirko spravi za ob 12h na obrate. Ker na Gorenjskem še ni premočno (?) se odločiva za Gozd.

S pristanka se nama pridruži še (nenapovedano) Faaca, kasneje bo prišel tudi Štus z Erzom.

Na startu od nule do nabijanja, pred poseko je viden res močan V (pokažejo sonde). Malo čakamo, potem dvema Slovakoma uspe pobrati, ostali, ki postopoma startujejo v glavnem scurijo. Potegne še Faaca in … takoj scuri.

Faacov let

Faacov let

Ko pride ponovno gor, je vse še bolj umirjeno. Faaca gre še drugič in pove, da mu ni všeč (ta V, ki ga gunca) in se odpelje dol

Faacov let

Faacov let

in domov (pride zvečer še družinsko 🙂 ).

Po kakšni uri čakanja (meni ni za vreči se dol, v takem pa za jadranje ni pravega upanja, saj odslej vsi scurijo…) pridejo Erzo, Edo, Jugo in Štus. Skupaj čakamo in modrujemo in nakladamo še nekaj časa. Na startu se nabere gužva. Nekateri scurjeni pridejo še enkrat gor. Končno spet malo bolj normalno zapiha in ko sonda potegne, začne kar nabirati. Pa takoj postavi Erzo in potegne. Malo za njim je v zraku Mirko in potem jaz in potem (prej ali slej) še ostali naši.

V zraku je spodaj razgonjeno, daleč zunaj pred V robom pa mi Mirko pokaže lepo dviganje, ki ime odpelje na 1300. Že mislim, da sem zmagal (Erzo se drgne ob pobočju in nabira proti Kriški) in se odpeljem bolj proti grebenu, pa spet zgubim. Potem vrtim na prednjem robu in drajsam (občasno z Mirkom) z ostalimi. Vidim, da gre Mirko na pristanek.

Še enkrat poskušam zunaj nabrati, pa je brez pravega uspeha. Po 45 min narobe vidim, da je 1 ura že mimo in se odpeljem na pristanek.

Zoranov let

Zoranov let

Faaca pride familiarno in z njegovo pomočjo rešimo njegovo in Mirkovo logistiko

Faacov družinski let

Faacov družinski let

in potem proti LJU. Erzo jadra do Zaplate in nazaj.

Erzov let

Erzov let

Edo,

Edov let

Edov let

Štus

Štusov let

Štusov let

in Jugo pa so tudi leeeeeeeteeeeellliii…