150412 Smuk P1534 15:26:38

Erzo zjutraj pokliče: Smuk. In ker se je Uki “prijavil” za šoferja, rabijo/mo LCja (zato sem obveščen med prvimi 🙂 ). Manca in Mega sta zraven, Mateji in Luku je prezgodaj.

10.15 Rutar. Kastner in Mirko (skoraj direkt z nočnega šihta) nas ujameta kasneje z drugim avtom.

Na Smuku smo prvi. Ko pridemo gor, piha idealno, potem začne zapirati nebo in usihati veter… Erzo preveri potrgane/povezane štrikce na M6. Pridejo še Mirko, Kastner in Koc in še nekaj domačinov v naslednjih avtih.

Erzo potegne in nekaj časa vrti in drajsa pred in pod startom (v ugaslem soncu in pokritem nebu), dokler dokončno ne scuri.

Erzov let

Erzov let

Veter občasno pihne, večinoma je bolj nula. Še nekaj poskusov domačinov (tudi Koc), ki ne dajejo preveč optimizma (vsi so bolj spodaj pod startom, kdo tudi scuri v poden). Uki pripelje Erza s podna. Končno spet malo več sončka in Erzo gre v drugo “scurit”. Pa pred startom kar vrti in nabira po cm. To da spodbudo ostalim in se odpravimo: Mega, Manca, jaz, Domen in Mirko.

Desno od starta takoj začnem vrteti in naberem v zanesenem stebru do 1300 in potem nazaj (Erzo je že visoko nad mano, Manca z Megom za sabo še enkrat pred start za popravno nabiranje). Ob vrtenju naberem do 1600 nad Uršno selo. Tu je zraven že Mirko v višavah, jaz začnem curiti, ker se usmerim preveč po dolini direkt proti Dolenjskim toplicam (scurit 🙂 ). Erzo me natuli, naj grem desno nad griče, da kaj ujamem. Mega in Manca se pridrižita Erzu in Mirku v višavah in so že naprej pred mano, ko se jaz borim s 1050 s ponovnim pobiranjem. Najdem, naberem do 1400 in za njimi gore dole, vrtenje… Nad Dolenjskimi dobim bogato dviganje do 2300 in potem se v višavah med 2000 in 2200 vozim do Žužemberka. Manca sporoči, da se ji je udrlo in gre pristati.

Mega vrti in lepo nabira, potem zavije v levo proti Dobrepoljski dolini za Erzom. Opazim Mirka daleč spodaj, skoraj “nad tlemi” proti Muljavi. Nad mano in desno je grd, temen oblak in vse pokrito in čeprav mi gre gor, nočem navijati v to črnino in se kar usmerim proti Ivančni (bova vsaj z Mirkom skupaj pristala). Odslej mi gre  -1 do -2,5 dol. Od Sušice do Muljave vzdržujem višino 900. Mirka ne vidim (gotovo je že na tleh). Nabrati več ne morem in s to višino si ne upam naprej. Mirko pa je prav tu lepo nabral na 1400, šel čez in še enkrat nabral do 1400 in se zapeljal do Šmarja_Sap 🙂 .

Mirkov let

Mirkov let

Sam zavijem proti Ivančni in čez nižje gričke pristanem pod startom Zgornja Draga pri Polževem, nekaj pred Višnjo goro.

Zoranov let

Zoranov let

Vesel za 2 radia 🙂 🙂 ! Še pospravim ne, sta Uki in Manca že pri meni. Erzo javi, da je pristal pri Vidmu-Dobrepolje.

Erzov let

Erzov let

Kastner tudi tam nekje.

Domnov let

Domnov let

Potem pa se začnejo organizacijsko logistične kombinacije. Gremo pobrat Mirka v Šmarje. In pristane še Mega v Dobrepolju…

Najprej hočemo k Rutarju po Megov avto (ključ ima seveda pri sebi…)… Potem se obrnemo od koder smo prišli, LCja napojimo s svežo nafto in se odpeljemo v Dvor po Kastnerjev avto. Čez gmajne po trojico v Videm in na zaključno pico v Grosuplje…

Vsi zadovoljni še in še …. (malo je skalilo Erzu veselje le sporočilo, da je Koc zavil na Z in pristal nekje pri Pivki !!!!! )…

Kocov let

Kocov let