150412 Ravna gora-sever P1535 16:06:10

Za danes je Ščuka določil (pihal bo kao SZ), da bo Ravna gora-Sever prava (njegov dolg od zadnjič, ko so bili tu Erzo in Mega in Slak in Habibi 🙂 ) …

Ob 10.15 Bizovik in k meni v LCja: Erzo, Mega, Ščuka, Uki (zapriseženi šofer 🙂 ).

Nekaj pred 13h smo na startu sami. Krasen start v hladu idiličnega pomladansko prebujajočega se redkega gozda. Postavimo in čakamo (piha malo, baze se delajo na J strani 🙁 …), dokler ne prideta dva varaždinska lokalca. Ker je odpeljal LCja Uki dol na pristanek za podporo morebitnim scuriteljem, lahko gremo.

Potegne Mega in … ne scuri, ampak celo nekaj nabira, potem ga izgubimo za drevesi. Malo počakamo, potem Nevidni, pa Erzo in jaz. Lokalca čakata (kaj bo z nami). Pred startom dobim rahlo dviganje in vrtim. Mega je nabral in je že visoko. Nevidni mu sledi v višave. Jaz pa najprej lepo naberem na 1000, medtem ko se Erzo že bori čisto v podnu. Potem pa scurim za 400 m (celo malo pod start), medtem ko se Erzo reši in nabira. Končno uspe tudi meni in naberem ekspresno do 1800. Erzo nad mano še kar nabira in se bogato, z več kot 2000, odpelje čez proti Ivanščici. Jaz še vrtim in se matram, dokler ne naberem skoraj do 2000 in se odpeljem za njim. Samo zgubljam in poskušam priklopiti Ivanščico z 900. Erzo je že izginil prek Ivanščice, Ščuka tudi, Mega se je ujel v kot pri Lepoglavi in se poskuša rešiti. Skoraj pol ure se lovim in poskušam nabrati (piha Z vzdolž grebena). Mega medtem scuri in Uki gre po njega.

K meni pride eden od Hrvatov in mi da spet upanje, malo pa tudi pokaže in končno dobim pravo dviganje do 2000 in se odpeljem čez vrh. V resnici me odnese na J stran s 50 na uro in dvigne s +9 (!!) do 2500 !. Odpeljem se mimo baze, v katero me dviguje (max 2570 🙂 ) in vozim v smeri Sljemena J-JZ. Počasi zgubljam, močan veter piha z desne (Z) in mi kaže nesmiselnost moje želje, da bi vozil na JZ proti SLO (kot zadnjič z Ivanščice). Pod temno bazo pridem v super rodeo (celo na tleh nosi dim od SZ, pa tudi od JV !). Erzo mi odsvetuje proti J (CTR letališča), Ščuka vabi na V proti Kalniku (tam nekje sta onadva). S takšnim rodeom si v tiste griče proti V ne upam (sem že na 1500) in ker naenkrat nimam več pravega cilja/smeri in nobenega ne vidim, da bi mu lahko sledil, hočem samo še dol. Ni pa to tako enostavno, saj dobim pri tem še dviganja za 300m (!) in gore dole, dokler končno ne pristanem po pol ure pristajanja.

Zoranov let

Zoranov let

Pošljem koordinate in Uki in Mega sta kmalu pri meni. Potem pa v lov za Erzom (javlja dolet proti Bjelovarju) in Nevidnim, ki končno pošlje koordinate kakšnih 20km južno od Bjelovarja. Najprej po njega, potem še po Erza

Erzov let

Erzov let

in v temi večera mimo ZG proti LJU, kamor pridemo ob 22h…