150429 Smuk P1549 16:45:03

Na startu se pripravlja za start Jože Iskra (med tem je prišel sam), malo pred njim pa je potegnil še en domačin. Razmišljamo, kako in kaj z logistiko, Uki pa naju spodbuja, naj odletiva, sploh, ko Iskra začne kar lepo nabirati.

Potem javi Poje, da prihaja nazaj na Smuk. Grem ga iskat proti glavni cesti. Najprej pove, da je prišel reševati Slakov avto, pa se vmes hitro spreobrne v željo za popravnim letenjem (prvi let je potegnil do Dvora 🙂 ).

Pojetov let

Pojetov let

 

Ko prideva na start, Poje takoj postavi, midva z Manco pa še cincava. Je lepo sončno, vendar pa ni praktično nobenih baz. V resnici se mi/nama ne da preveč (sva oba kar razočarana nad dosedanjimi rezultati), ampak sedaj prav lepo piha in tam zunaj nekdo kar lebdi v višavah. Ko Poje navije in pobere, sva prepričana in začneva tudi midva postavljati.

Potegnem in hitro začnem tudi sam nabirati. Do 1500, potem pa se mi ustavi in samo iščem sem in tja in zunaj in po grebenu v desno. Manci pa sprva ne gre, potem pa najde dviganje bolj zunaj pod eno od redkih bazic. Vmes je prišel na start še Mega (Uki ga je šel iskati dol do glavne ceste, kamor je prištopal od Žužemberka, kjer je pristal), ki tudi pomaga z nasveti po postaji. Grem pod Manco. Sama ekspresno navije skoraj do baze in se zapelje nazaj. Jaz pa popravim le do nekaj čez 1500 in potem se tudi sam odpeljem nazaj. Čeprav je Manca vsaj 200m višja (?), se obrne na desno nazaj proti robu proti V (“brez baz ne grem tja nazaj…” ), sam pa nadaljujem v smeri Dolenjskih. Z vetrom tudi čez 50, vmes  2 zelo zanešena majhna dviganja. Vendar pririnem čez Dolenjske in potem v smeri Pogorelca, pod katerim pristanem malo pred Krko v Podhosti.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, je Uki že pri meni. Mega je šel po Manco in z njo gor reševat avto Jožeta Iskre, ki je prišel do Dvora.

let Iskre

let Iskre

Naša prva udarna ekipa pa je pripeljala čez Krim do Vrhnike !!!

Kocev let

Kocev let

Deluxov let

Deluxov let

Erzov let

Erzov let

Slak se je (seveda) rešil in … je pristal pri babici pred LJU.

Ko se z Ukijem peljeva proti LJU, je Poje še v zraku in v popravcu pride skoraj do vasi Krka (malo pred svojim avtom).

Pojetov popravc

Pojetov popravc

V Rutarju z Ukijem počakava, da zaključiva preostanek logistike (Iskra, Manca, Mega, Slak)…