150505 Gozd P1555 14:57:09

Popoldne je napovedano poslabšanje z nevihtami. Erzo, Mega in Manca lahko šele po 13, 14h.

Se že pripravim na to uro, pa pokliče Vanja nekaj pred 11h za akcijo, dokler še bo vreme. Malo se moram organizirati in se že vozim proti Seničnemu. Vanja me že nekaj časa čaka. Tukaj nekaj tečajnikov nemške šolske skupine. Sonček in lepo. Slučajno pride Kurnik, ki naju potegne gor.

Na startu piha čudo (meša sem in tja in dol) in že vse pokrito. Tečajniki čakajo, midva se pripraviva. Zadaj nad Kriško že ogromni črni oblaki. Vanja se postavi spredaj in odleti v brezveterju in ga zunaj samo začne liftati gor. Po postaji javi, da je vse stabilno, čeprav močno dviganje. Na startu začne močneje pihati gor. Tečajniki pospravljajo in mi naredijo prostor, da potegnem.

Ko speljem ven in na levo, me samo dviguje. Daleč od pobočja se peljem z vetrom v smeri Krvavca in še vedno samo dviguje. Pred Storžičem sem na 1600. Vrh Storžiča v totalni črnini . Vanja vozi ves čas daleč pred menoj in zdi se, da je dosti više in bliže črnini. Pred Kališčem malo zgubim, grem bliže in spet drži. Pred Potoško me spusti na 1200, se naslonim na pobočje in sem spet na 1400. Čez Kokro zgubim na 1000 (močno vleče notri v Kokro). Že mislim, da bom pristal na Štefanji, pa se naslonim na Kopo za vasjo in spet naberem na 1200. Naprej/nazaj na Krvavec se mi zdi preveč črno in veter je res močan, Faaca, ki je nekje v višini hotela obrnil, javi da tudi pošteno lifta gor, pri Tržiču pa je na radarski baje dež (mu je sporočil Slak). Zato se odločim, da grem pristat pod Grajca. Komaj stiščim na gasu čez Grajca, ko sem zunaj pa začne spet leteti gor. Obrnem nazaj proti Z in se kar vozim med 900 in 1000 nad polji zunaj (še nikoli tako zunaj 🙂 ), nad Adergasom vedno bolj z vetrom (ali je V, ali pa vleče v Kokro ?). Pri Tupaličah me tudi s 60 pelje proti Preddvoru kjer se odločim, da pristanem, saj je proti Storžiču še vedno vse črno in se ne upam bolj v pobočja.

Zoranov let

Zoranov let

Ko pospravljam, Vanja javi, da se je ves nizek pripeljal skoraj do Golnika.

Vanjev let

Vanjev let

Kmalu je pri meni in ves vesel nad nepričakovanim letenjem. Meni se je vseeno zdelo malo na meji: glede jakosti vetra, predvsem pa glede črnine nad grebenih.