150507 Gozd P1556 15:03:54

Pokliče Faaca zjutraj za Gozd. Sem za, vendar sem v akciji lahko šele okoli 12h. Erzo in Nevidni na vinč na Madžarsko po rekorde.

Faaca zbezlja naprej, ker ima popoldne druge obveznosti, midva s Slakom pa se uskladiva za na pristanek v Seničnem. Ko parkiram, ravno scuri Faaca, ki opiše zelo živahne razmere v zraku in neuspelo pobiranje.

Faacov prvi

Faacov prvi

Vsi trije (+še 2) gor z LCjem prav a start. Hitro se pripravimo in v luft: Faaca… (Faaca javlja, da je v luftu rodeo in da mu sploh ni všeč) … malo pauze… Slak in jaz. Slak poskuša nabrati na V joški, jaz v rodeo pogojih ob pobočju zacurim in že mislim, da bo treba na pristanek, pa dobim nad kamnolomom rešilni rodeo, ki me zboksa nad start, potem pa se (malo) umiri in v močnem dviganju pridem na Kriško. Vidim, da so ostali spodaj in nekateri (tudi Faaca) že pristajajo.

Faacov drugi

Faacov drugi

Ob grebenu proti Tovstemu (za Slakom – se mi zdi, da je tam nekje), pa je spet rodeo in pod grebenom za Tovstim tako neužitno (V prbija na polno in tu zadaj so kar konkretni rotorji), da grem ven, speljem okoli roba in me spet močno dvigne (1700). Odpeljem se naprej proti Storžiču, pa gre samo dol. Tudi Slak je že pristal.

Ko se naslonim na Storžič, je tu popolno zatišje (očitno Potoška, spredaj pa še Krvavec, popolnoma ustavita generalni V ?). Že se morem reševati in grem ven nad polja, pa dobim dviganje in sem spet na Tovstem. Spet rodeo, in se umaknem ven, kjer pa me močan V (50-60) žene proti Z in kar konkretno dviguje. Ker sem edini v zraku (si ne upam naprej proti Z z vetrom ?!), se postavim v veter in nad ravnino (Povlje, Bašelj) direkt v smeri Krvavca. Najprej drži in gre gor (spet 1700), potem naenkrat spusti. Malo še rinem naprej, pa kar zgubljam z 1,5. Ko sem nizko (1100), se spet obrnem in z vetrom(50-60). Rad bi šel dol na pristanek, pa spet dobim dviganje in sem spet na 1500. Še enkrat obrnem v veter, še bolj zunaj in nadaljujem skoraj do Bašlja, kjer sem na 1000. Potem pa obrnem in samo curim, tako da pridem le do Golnika.

Zoranov let

Zoranov let

Medtem je prišel Edo, Luka z njim gor rešit LCja in pride pome. Na pristanku čakava in opazujeva Eda, ki jadra v višavah. Ko v precejšnjem rodeu pristane,

Edov let

Edov let

se oglasi še Domen, ki je ravno prišel na start (H&F).

Domnov let

Domnov let

Mi trije na zaključno druženje na Golnik. Opazujemo kako jadrajo sedaj in kaže, da se je vse zelo umirilo.

Erzo pa je bil res rekorden 🙂 , za Nevidnega pa ne vemo.

Erzov let

Erzov let

Emil pa v domačih logih.

Emilov let

Emilov let