150508 Krvavec pod hotelom P1557 16:00:29

Faaca zjutraj povabi na Krvavec. Ideja Smuk nima preveč zanimanja, tako, da se tudi jaz odločim za Gorenjsko.

Pod Ambrotom Faaca, Jugo in Simon (tečajniški kolega od Vanje). Na pristanku močan V, JV in cincamo. Na koncu gremo na oglede gor na Abrožarja, pa na Jezerce, pa do hotela.

Pri kapelici mi je čisto OK. Pa z Gozda sporoči Poje o neuporabnih pogojih, rodeu in res močnem JV. Ustavim Vanja, ker mi nič ni jasno, saj tu ne kaže tako slabo. Nekaj časa še cincamo (predvsem zaradi mojega psihiranja…), potem Faaca potegne, odleti v ne premočnem JV od kapelice in pri gondoli nabere do 1700. Opazujemo, kako curi v Javorov vrh, se rine okoli roba na levo (nobenega dviganja, kje je ta JV?), potem pa pred Potoško (nam se zdi, da je že nad Preddvorom) začne zunaj vrteti in pride čez 2000. Potem se brez kakšnega posebnega dviganja odpelje do Gozda in tam scuri 🙁 .

Faacov let

Faacov let

Medtem postavimo tudi mi pod hotelom (veter je obrnil na J). Odletim, malo drajsam pred hotelom, potem se odpeljem po grebenu nad Štefanjo, pa se mi udre in scurim na Štefanjo.

Zoranov let

Zoranov let

Simon je startal takoj za mano, najprej zgublja, potem pa baje dobi nek steber do 2400 nad Zvoh (česar jaz ne vidim, sicer bi mu takrat še lahko sledil). Jugo se bolj ali manj odpelje na pristanek (z močnim rodeom pod Grajcem.

Jugov prvi

Jugov prvi

Gremo gor po Simonov avto, Jugo pa izkoristi situacijo in še enkrat odleti (od kapelice) in scuri za Grajcem.

Ostali pa so bili vsak nekje ….