150518 Ambroz zg.poseka P1565 18:24:18

Danes je idealno za Smuk in tisti, ki lahko, gredo tja (Erzo, Mega, Kastner in še kdo…) in kdo od tistih naj tudi napiše, kako je bilo ;:-) ). Tisti, ki nam to ni bilo dano, pa bomo šli drugam.

Ko se sprostim za letenje, je ura že skoraj 16h. Manca in Slak sta že (edina) na Ambrotu in je baje tako-tako (V pa to), vendar so bazice in bo 🙂 (Manca). Faaca gre malo za mano iz LJU in pod Ambrotom se dobiva. Mance in Slaka ni več nikjer, v zraku eno padalo.

Na startu piha skoraj nič (takrat zunaj piha V), občasno pihne gor, nobenih pravih baz ni več. Ravno startata 2 padalca, potem Vanja. Potem pa kar nekaj časa ne piha nič. Ko se mi zdi, da končno pihne gor, potegnem, pa mi samo odnese padalo na desno in odloži na veje (šele sedaj vidim, da levi spodnji trakec kaže dol 🙁 = rotor od V. Še enkrat postavim, počakam, da res vsi trakci kažejo gor in odletim.

Najprej nabiram na desni, pa komaj nad start naberem, potem curim in grem na V rob in končno dobim lepo dviganje nad Apnom, ki se mi konča na 1500. Potem še malo iščem in nič. Vanja pristane.

Faacov let

Faacov let

Pred Grajcem drgnem sem in tja z lokalnim ciljem, da naberem skupno 1 uro 🙂 . To mi komaj “uspe”.

Zoranov let

Zoranov let

Pristanem malo za Slakom, ki je obrnil Potoško. Vanja pa je medtem šel iskat Manco nekam proti Preddvoru (ker je že skoraj Nevidna, ne vemo ali je tam s poti tja ali s poti nazaj 🙂 )…